Opera live in heel Overijssel

Opera live in heel Overijssel 9

Weekendje weg naar Overijssel?


Maak de première van één de meest populaire opera’s aller tijden live mee op 3 megaschermen in de provincie Overijssel. De Nationale Reisopera speelt 21 mei in de Stadsschouwburg Enschede. De voorstelling wordt live uitgezonden via megaschermen op drie locaties in Overijssel. Daarnaast is voor iedereen de première te volgen via de site www.jijenoverijssel.nl.

Live meegenieten van de première
De Nationale Reisopera wil iedereen de kans geven om kennis te maken met een van de meest populaire opera’s. De première op 21 mei wordt live gestreamd op een megascherm op de Oude Markt in het centrum van Enschede en in Zwolle bij de Lutherse Kerk op de Blijmarkt en het Zwols Popfront aan de Burgemeester Drijbersingel. Om op deze drie plekken extra sfeer te krijgen en uiteraard voor eigen gemak wordt iedereen uitgenodigd een eigen stoeltje of kussen mee te brengen.

Locaties:
De Oude Markt in Enschede in stijlvolle Montmartre-setting.
Het Zwols Popfront in Zwolle aan de Burgemeester Drijbersingel.
De Lutherse Kerk aan De Blijmarkt in Zwolle.

Voor liefhebbers die de opera liever thuis bekijken verzorgt de provincie Overijssel een livestream op internet, waarbij kijkers ook over de voorstelling kunnen chatten.

La Bohème
De opera La Bohème speelt zich af op het einde van de 19de eeuw in Parijs en is een echt liefdesdrama met Mimi en Rodolfo in de hoofdrollen. Het is niet voor niets één van de meest populaire opera’s aller tijden. De schitterende muziek, de fijnzinnige karakterisering van de personages en het tragische verhaal raken menig hart en laten iedereen ontroerd achter. Regisseur Stephen Langridge vat het verhaal van La Bohème krachtig en simpel samen: “It is a story about young people inventing a way of live: living so close to the edge that the danger of falling off is real”.

De Engelsman Stephen Langridge, regisseerde al eerder o.a. The Turn of the Screw, Hippolyte et Aricie en de veelbesproken wereldpremière Wake bij de Nationale Reisopera. Over zijn regie van La Bohème wil hij graag het volgende meegeven: “For those people who think they know this opera, we have some surprises”.

Aanvang
Vanaf 19:45 uur staat de Oude Markt in live verbinding met de Stadsschouwburg Enschede. Presentator Peter Schoof (RTV Oost ) doet live verslag van de sfeer en ervaringen ter plaatse. De première is zaterdag 21 mei 2011 uur live te volgen op de Oude markt in Enschede, op de Blijmarkt en het Zwols Popfront in Zwolle en via www.jijenoverijssel.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.