Programma Marinedagen 2011

Programma Marinedagen 2011 9

Ansichtkaart - foto Ministerie van Defensie.

De marine is en blijft ondanks de bezuinigingen volgens eigen zeggen “een voortvarende organisatie”. En verder: “Zij zet zich daadkrachtig in als één team van vloot en mariniers. Voor vrede en veiligheid op en vanuit zee. Ver weg en dicht bij huis. Tijdens de Marinedagen op 1, 2 en 3 juli in Den Helder demonstreert de marine hoe zij haar taken vervult, nu en in de toekomst.”

 

Vandaag start de voorlichtingcampagne van de Marinedagen 2011. Om aan te sluiten bij de hedendaagse manier van communiceren en om de kosten te drukken, geschiedt de communicatie over deze open dagen voornamelijk via online communicatiekanalen zoals Facebook, Twitter en YouTube. De basis van de voorlichtingscampagne is de vernieuwde website van de Marinedagen 2011 die vanaf vandaag ‘live’ is. De laatste Tweets van @Marinedagen zijn ook zichtbaar op de website www.marine.nl/marinedagen.

Voortvarend naar de toekomst
Het centrale thema van de open dagen van Defensie in 2011 is: ‘Future Operations, de toekomst van de krijgsmacht’. De Koninklijke Marine draagt dit thema uit met de slogan: ‘Voortvarend naar de toekomst’. De toekomstgerichtheid van de Koninklijke Marine vormt dan ook de rode draad van de Marinedagen, maar ook het huidige optreden komt ruimschoots aan bod.

Programma
Met een uitgebreid programma verwelkomen de deelnemers tijdens de Marinedagen op 1, 2 en 3 juli in Den Helder duizenden bezoekers. Iedere dag vinden er allerlei activiteiten, demonstraties en muzikale optredens plaats. Aan alle leeftijdsgroepen is gedacht, dus ook kinderen en jongeren hoeven zich tijdens de Marinedagen niet te vervelen.

Wedstrijden
Er zijn twee fotowedstrijden en een videowedstrijd in aanloop naar de Marinedagen 2011. Deelnemers worden opgeroepen om hun inzendingen te delen met de marine via de eerder genoemde social mediakanalen. Winnaars maken kans op marinegerelateerde prijzen. Meer informatie over de verschillende wedstrijden staat op de website www.marine.nl/marinedagen.

Aanvulling 7 juni 2011:

In het eerste weekend van juli vinden de Marinedagen plaats. Om de bezoekers alvast digitaal voor te bereiden op hun bezoek aan Den Helder, is een Marinedagen-App ontwikkeld. Deze App biedt iPhone gebruikers, naast nuttige informatie over de Marinedagen, ook een speciale game waarvan de laatste fase op de Marinedagen zelf moet worden gespeeld.

De App biedt smartphone-gebruikers informatie over de Marinedagen zoals details over het programma, deelnemers, bereikbaarheid, demonstraties en muziek. De game voor de iPhone leidt de bezoeker langs vier marinemissies en biedt de kans om na elke missie een bijzondere medaille te verdienen. Wanneer de spelers de game tijdens de Marinedagen afronden, maken ze kans op een unieke maritieme ervaring.

De Marinedagen App is vanaf vandaag te downloaden in de App Store van Apple:
http://itunes.apple.com/nl/app/marinedagen-2011/id440693143?mt=8&ls=1

Andere smartphone-gebruikers kunnen de informatie benaderen via
http://marinedagen.marine.nl.

Voortvarend naar de toekomst
Het centrale thema van de open dagen van Defensie in 2011 is: ‘Future Operations, de toekomst van de krijgsmacht’. De Koninklijke Marine draagt dit thema uit met de slogan: ‘Voortvarend naar de toekomst’. De toekomstgerichtheid van de Koninklijke Marine, maar ook het huidige optreden, vormt dan ook de rode draad in het aanbod van de Marinedagen. De nieuwe APP is daar een prima aanvulling op.

Digitale campagne
De Marinedagen worden dit jaar in een versoberde vorm gehouden. De campagne om bezoekers naar de Marinedagen te trekken, wordt in dat kader geheel digitaal uitgevoerd. Om de digitale campagne te benadrukken worden bezoekers aangemoedigd om deel te nemen aan twee fotowedstrijden en een videowedstrijd en hun inzendingen te delen via sociale mediakanalen (meer informatie op www.defensie.nl/marinedagen).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.