Relaxen op zijn Weens

Relaxen op zijn Weens 9

Zo ziet het er in Wenen uit...nu ook in Den Haag.


Ze zijn één van de landmarks van de stad Wenen – de Enzis. De stad koestert zijn keizerlijke pracht en praal maar wil ook zijn hippe en trendy kant laten zien. Onderdeel daarvan zijn onder meer de trendy kunststof ligbanken op het museumplein van Wenen – het zogeheten Museumquartier. Sinds het plaatsen van de banken in 2002 zijn deze één van de populairste ontmoetingsplekken voor inwoners van Wenen geworden. Ieder jaar mogen de bewoners via internet stemmen welke kleur hun Enzis moeten krijgen. De ligbanken – Enzis genoemd naar Museumquartier marketingdame Daniela Enzi – maken nu een toer langs Europese steden: op deze wijze wil het verkeersbureau van Wenen graag laten zien dat zij ook een moderne en trendy stad zijn.

Van 5 tot en met 24 juni staan de opvallende gele hangbanken op Het Plein in Den Haag. Er staan er acht die gebruikt kunnen worden als leesbank, lunchplek, zit- of ligbank. Op 5 juni en de twee opeenvolgende weekenden delen promotieteams flyers uit. Op 9, 10 en 11 juni – en op donderdag 23 juni met koopavond tot middernacht – wordt er een ‘silent disco’ georganiseerd: er worden koptelefoons uitgedeeld waarop muziek beluisterd kan worden zodat anderen geen overlast ondervinden. Deze zijn met een id-kaart verkrijgbaar bij restaurant Luden die in het kader van de Weense weken ook enkele specialiteiten serveert waaronder Wiener Schnitzel en Wiener Melange met Apfelstrudel.

Gekoppeld aan de toer is een ‘Bouw een Enzi’ Facebook spel waarmee een weekend voor twee naar Wenen te winnen is. Nadere informatie op www.wienzi.wien.info/nl en www.facebook.com/ViennaTouristBoard.

Meedoen aan het spel kan ook als men lekker ligt de loungen op de geelgekleurde Enzis op het Plein want van 5 juni tot en met 24 juni is er gratis draadloos internet beschikbaar. De meubelstukken doen de steden Madrid, Den Haag, Innsbruck, Bregenz, Salzburg, Klagenfurt, Linz en Graz aan en worden op prominente pleinen gestald.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.