Route Dubai – Amsterdam jarig

Route Dubai - Amsterdam jarig 9

Alle reden voor feestvreugde.


Het is nu één jaar geleden dat Emirates Airline startte met de passagiersroute tussen Dubai en Amsterdam – en met succes. Het eerste jaar behaalde Emirates een bezettingsgraad van meer dan 80%. Nederland heeft Emirates Airline met open armen in Amsterdam ontvangen. Veel Nederlanders kozen eerder al voor Emirates, door vanaf Düsseldorf te vliegen. Afgelopen jaar werden 180.000 passagiers op de nieuwe route vervoerd. Hoewel Emirates Airline pas één jaar op Schiphol vliegt, is Emirates SkyCargo al vijftien jaar thuis in ons land. Momenteel worden vijf vrachtvluchten per week uitgevoerd, met name bloemen – 1000 ton per maand – landbouw-producten en kleding. Met de dagelijkse passagiersvluchten kon de capaciteit met 100 ton per week worden uitgebreid, door gebruik te maken van het vrachtruim in de buik van het toestel.
“In minder dan een jaar tijd een bezettingsgraad van meer dan 80% op de route Dubai – Amsterdam, dat is met recht een succes te noemen! Ook 2011 ziet er positief uit, de zomer en het najaar worden goed geboekt. We verwachten zo’n één tot twee maanden voor vertrek nog een verdere toename, aangezien de passagier steeds later boekt. Momenteel vliegen we 70% leisure en 30% zakenreizigers. Vanaf 1 juni wordt de capaciteit uitgebreid met een groter toestel. Dan wordt een B777-300 ingezet met +88 stoelen in economy class. Dit geeft ons de mogelijkheid om in beide segmenten te groeien. We bieden vluchten naar bestemmingen op zes continenten, naast Dubai zijn met name Indonesië, Maleisië, Australië, onze tien bestemmingen in India en bestemmingen in de Indische Oceaan zoals Male, Seychellen en Mauritius populair. Prachtige bestemmingen voor een heerlijke vakantie of een geslaagde zakenreis,” aldus Raymond van der Veer, Manager Benelux Emirates Airline.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.