Russen betalen meest voor hotelkamer

Russen betalen meest voor hotelkamer 9

Amerikaanse en Russische reizigers geven het meest uit aan een hotelovernachting in het buitenland. Voor een kamer over de grens betaalden zij gemiddeld 121 euro per nacht in 2010. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Zuid-Afrikanen spenderen met gemiddeld 66 euro het minst aan een overnachting buiten de eigen landsgrenzen.

Nederlandse reizigers betalen gemiddeld 102 euro per nacht voor een hotelkamer in het buitenland. Daarmee besteden wij vier euro minder dan het wereldwijde gemiddelde. In eigen land geven Nederlanders gemiddeld 98 euro uit aan een hotelovernachting. Het wereldwijde gemiddelde voor een kamer in eigen land ligt een euro hoger.

Noorse en Singaporese reizigers zijn de ‘biggest spenders’ op eigen bodem. Gemiddeld besteden zij respectievelijk 136 en 132 euro per nacht aan een hotelkamer in eigen land. Reizigers uit India overnachten het voordeligst binnen hun eigen landsgrenzen. Zij betalen gemiddeld slechts 69 euro voor een hotelovernachting in het binnenland.

Russen zijn overigens niet de populairste gasten. Ze hebben inmiddels een reputatie van dronken lawaaimakers op verschillende plekken op de wereld. Hieronder een (Russische!) reportage over hun wangedrag:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.