Sportief op het Grand Massif

Sportief op het Grand Massif 8

Wow! Denk je als je aan de rand staat.


AlpAdventures, een Nederlandse organisatie, heeft tot dusver vooral bekendheid gekregen door het organiseren van wintersportactiviteiten. Vanaf deze zomer richten ze zich echter ook meer op sportieve activiteiten in andere seizoenen. Zo worden er reizen voor mountainbikers in het Franse Grand Massif gehouden. AlpAdventures seizoen start met het “Passportes du Soleil MTB weekend”, een 3 daagse trip inclusief deelname aan de 80 km lange enduro-tocht door het Frans Zwitserse les Portes du Soleil. Vervolgens staat begin juli de Bike safari op de planning; tijdens deze week rijden deelnemers de vetste trails in de zes mooiste bikegebieden van de Haute Savoie.

Indien de bike-conditie in orde is, dan kan deelgenomen worden aan de beroemde Tour du Mont Blanc; een 7-daagse tocht rondom de hoogste berg van West Europa met avontuurlijke overnachtingen in berghutten en gites. Minder ervaren bikers kunnen in augustus hun eerste Alpen ervaring opdoen tijdens de Bike adventures week, een verzorgde chaletweek met tochten door het nog onontdekte Grand Massif. Tenslotte wordt het bike-seizoen afgesloten met een uitdagende transalp. Vertrekkend vanuit de oude Alpenstad Briancon rijdens deelnemers in zeven dagen dwars door de Provence om 300 kilometer later beloond te worden met een verkoelende duik in de Mediterannée.
Meer informatie: www.alpadventures.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.