Ten Damme opent expo

Ten Damme opent expo 9

Het konijn waar Ellen ten Damme mee speelt.


Op 12 mei opent Museum Speelklok met een publiekspremière een bijzonder museumpodium. In een show vol onverwachte muzikale confrontaties bespelen artiesten diverse historische zelfspelende instrumenten uit de collectie van het museum.

Zo treedt Ellen ten Damme op met een 19de eeuws vioolspelend konijn. Wouter Hamel speelt op een speciaal voor hem geprogrammeerd speeldoosje en Sven Ratzke laat zich – al draaiend – door een kleurrijk draaiorgeltje begeleiden. De 8-koppige band van Morris Kliphuis gaat samen met Lucky Fonz III de confrontatie aan met een gigantisch en indrukwekkend kermisorgel. VOF de Kunst kruipt letterlijk in de huid van een historisch apenorkestje en speelt vervolgens samen met een 16de eeuws torencarillon. Pianist Christiaan Kuyvenhoven gaat een duel aan met een zelfspelende vleugel die is ingespeeld door een leerling van Franz Liszt. Ten slotte geeft Joseph Haydn bijna lijfelijk acte de presence door muziek uit een door hem zelf geprogrammeerde orgelklok. Er is nog een aantal kaarten verkrijgbaar via www.museumspeelklok.nl.

Museum Speelklok creëert met de opening van het museumpodium een plek waar bestaand en nieuw publiek op een bijzondere manier met de collectie kennis kan maken. De show van 12 mei is de eerste op rij van de programmering van Museum Podium Speelklok. Onder het motto Daring Crossovers gaat de zelfspelende collectie vanaf dan steeds verrassende muzikale confrontaties aan met toonaangevende hedendaagse artiesten. Museum Podium Speelklok biedt met haar programmering een unieke kans om historische instrumenten in een nieuwe setting te bewonderen en te genieten van een voorstelling die nergens anders te zien is.

Programmering
Van mei t/m augustus loopt de programmering van het podium parallel met de landelijke festivalprogrammering. Zo zullen er voorstellingen op het museumpodium te zien zijn in het kader van het Festival Oude Muziek, Festival Connecting Arts en de Gaudeamus Muziekweek. Bij alle optredens bespelen artiesten de collectie van Museum Speelklok. In het najaar start het podium het culturele seizoen met diverse unieke concerten.

Kaartverkoop
Kaarten voor de publiekspremière van 12 mei op Museum Podium Speelklok zijn te koop via www.museumspeelklok.nl, via het Utrechts Uitburo en aan de kassa van het museum.
Museum Podium Speelklok is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij
Museum Podium Speelklok is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. De meer dan 750.000 deelnemers van de BankGiro Loterij brengen jaarlijks rond de 60 miljoen euro bijeen voor cultuur in Nederland en steunen zo bijna 60 culturele organisaties, waaronder Museum Speelklok.
www.museumspeelklok.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.