Verjaardag van olifant Calimero

Verjaardag van olifant Calimero 8

Olifant Calimero, de zwaarste van Europa.


De dag waarop vaders een opgeruimde garage, een gemaaid grasveld of gepoetste auto kunnen verwachten komt steeds dichterbij. Ook voor verschillende dieren in Safaripark Beekse Bergen is Vaderdag een bijzondere dag. Zo ook voor Calimero. Hoewel de grootste olifant van Europa zelf nog geen vader is, viert hij op zondag 19 juni toch feest, zijn verjaardagsfeest welteverstaan. Voor het Afrikaanse wildlife park reden genoeg om Calimero op Vaderdag te trakteren op een feesttaart en de bezoekers te verrassen met een aantal leuke activiteiten, waaronder de verkiezing ‘beste vader’ en aandacht voor vaderrollen bij dieren tijdens de bus- en bootsafari.

Op deze dagbesteedt het Afrikaanse wildlife park uitgebreid aandacht aan het vaderschap. Tijdens de bus- en bootsafari vertellen rangers weetjes over vaderrollen van de dieren in het park en ontdekken bezoekers dat mannelijke dieren heel anders over ‘opvoeding’ denken dan mensen. Zo neemt slechts 10% van de mannelijke zoogdiersoorten na de geboorte van zijn kroost de medeverantwoordelijkheid voor de zorg van de kleine telg. Vaders die de strijd aan durven te gaan voor de felbegeerde titel ‘beste vader’ kunnen in het Afrikadorp deelnemen aan de speciale Vaderdagquiz. Safaripark Beekse Bergen (Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek) is op Vaderdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Taartrecepten-wedstrijd
Voor de verjaardagstaart van Calimero is Safaripark Beekse Bergen op zoek naar een smakelijk recept. Kinderen kunnen hun recepten vóór woensdag 8 juni mailen naar rondleidingen@beeksebergen.nl o.v.v. ‘Verjaardagstaart Calimero’.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.