Vliegend door Frankrijk

Vliegend door Frankrijk 9

VIDEO - Vliegen over de Maas


Tijdens de vakantie staat voor gezinnen met kinderen een bezoek aan een attractiepark hoog op het verlanglijstje. Families die vakantievieren in de Franse Ardennen kunnen hun kroost laten uitleven in drie verschillende parken. Topper is het park Terraltitude dat deze zomer heropent nadat een verwoestende storm verleden jaar flinke schade toebracht. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in dit park is de attractie ‘Fantasticâble’ waar men vanaf een 300 meter hoog platform hangend aan een kabel met meer dan 100km per uur naar beneden roetsjt. Daarnaast zijn er de ‘boomklimparken’ Le Chêne Perché in Signy-l’Abbaye en Ardennes Terre d’Avontures in Les Mazures. Beide parken hebben verschillende parcours aangelegd door de boomtoppen. Bijzonder in Le Chêne Perché zijn de boomhutten waar men kan overnachten. Nadere informatie via www.ardennes.com.

Vliegen zonder vleugels
Ook Terraltitude beschikt over verschillende parcours met hangbruggen door boomtoppen. Ze verschillen in moeilijkheidsgraad van blauw tot super zwart. Het gele parcours is speciaal aangelegd voor kinderen van 6 – 11 jaar. Voor durfals is er een bungeejumptoren maar de echte waaghalzen gaan naar Fantasticâble – vliegen zonder vleugels. Je wordt in een speciale tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo’n 1200 meter naar beneden raast. Geschikt voor iedereen met een gewicht tussen 35 en 120 kilo. Het park ligt in Fumay in het noorden van de Franse Ardennen nabij de Belgische grens. Het is geopend van 25 juni tot en met 24 september. Nadere informatie via www.terraltitude.com,

Slapen in boomhut
Avonturenpark Le Chêne Perché ligt midden in een bosrijk gebied en verschaft zowel kinderen als volwassenen urenlang plezier met de keuze uit zes parcours door de boomtoppen. Hangen, klimmen, wandelen, schuiven en glijden moet men behulp van touwbruggen, touwladders, abseilinstallaties en meer van het ene platform naar het andere klauteren. Tevens zijn er wandel- en fietspaden. ‘Je kunt de boom in’ krijgt in dit park een letterlijke betekenis: bezoekers kunnen overnachten in vier boomhutten variërend in hoogt van 8 tot 16 meter. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. Het ontbijt wordt ’s ochtends via een katrol omhoog getakeld. Nadere informatie op www.lechenperche.com.

Met de Segway over bospaden
Het park Ardennes Terre d’Avontures biedt gezinnen een keuze uit 7 parcours, eveneens variërend in zwaarte. Er is er een speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en één waarbij de ouders tegelijk met de kinderen klimmen en klauteren. Leuk zijn ook de parcours die men per Segway kan afleggen over zowel geasfalteerde paden als ruige bospaden. Nadere informatie via www.ardennes-terre-aventures.com.

Hier onder een video-impressie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.