We willen naar Spanje

Barcelona is the best?

De zonnige weersomstandigheden lijken de reislust van Nederlanders te hebben aangewakkerd. Afgelopen maand bracht boekingssite Hotels.com het zoekgedrag naar hotels vanuit Nederland in kaart. Uit de gegevens blijkt dat vooral hotels in Spanje op veel belangstelling konden rekenen. Naar hotels in Rotterdam en Amsterdam werd ook opvallend veel vaker gezocht dan vorig jaar.

Rotterdam en Amsterdam bezetten plaats twee en vijf in de lijst met snelst stijgende bestemmingen. Het aantal zoekopdrachten naar de binnenlandse steden nam de afgelopen maand met respectievelijk 335 en 310 procent toe ten opzichte van april vorig jaar. Mogelijk vormde het zomerse weer tijdens de voorbije feest- en vakantiedagen aanleiding voor de toegenomen belangstelling voor een stedentrip in eigen land.

Het sterkst steeg de animo voor een hotelovernachting in Barcelona. Het aantal zoekopdrachten naar de Spaanse kuststad nam met 385 procent toe ten opzichte van een jaar geleden. Barcelona is al jarenlang een populaire zomertripbestemming onder Nederlanders.
Torremolinos en Ibiza-stad bezetten de plaatsen drie en vier in de lijst. De Spaanse badplaatsen zagen het aantal zoekopdrachten met respectievelijk 320 en 315 procent stijgen. De top tien wordt gecompleteerd door achtereenvolgens Benidorm, Las Vegas, Marbella, Rome en Lanzarote.

De Belgische kustplaatsen Knokke en Oostende kregen eveneens te maken met toenemende belangstelling vanuit Nederland. Het aantal zoekopdrachten naar de populaire badplaatsen steeg met respectievelijk 215 en 185 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Procentuele groei in zoekopdrachten op Hotels.com vanuit Nederland, april 2011 ten opzichte van april 2010:

  1. Barcelona, Spanje 385 %
  2. Rotterdam, Nederland 335 %
  3. Torremolinos, Spanje 320 %
  4. Ibiza-stad, Spanje 315 %
  5. Amsterdam, Nederland 310 %
  6. Benidorm, Spanje 290 %
  7. Las Vegas, VS 265 %
  8. Marbella, Spanje 245 %
  9. Rome, Italië 245 %
  10. Lanzarote, Spanje 235 %
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.