Zeeleeuw geboren

Zeeleeuw geboren 9

Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


Gisteravond heeft zeeleeuw Laura in Dierenpark Emmen een gezond jong ter wereld gebracht. Het zeeleeuwtje is geboren op één van de rotspartijen in het buitenbassin. De verzorgers rekenden niet meer op een jong van Laura, want ze was de afgelopen 13 jaar niet meer moeder geworden. Toch werd Laura afgelopen periode wat dikker en toen ze gisterochtend duidelijk weeën had, was duidelijk dat er een bevalling aan de gang was. Toch liet een geboorte nog even op zich wachten. Pas tijdens een avondrondleiding ontdekte verzorger Wybo Walstra het pas geboren zeeleeuwtje.
Het zeeleeuwtje lijkt kerngezond en doet al pogingen om te drinken. De verzorgers hebben nog niet kunnen vaststellen of het een jongetje of meisje is en daarom heeft het zeeleeuwtje ook nog geen naam. Vader Mossy blijft voorlopig even apart, maar de rest van de groep Californische zeeleeuwen blijft bij elkaar in het buitenbassin, zodat de bezoekers het zeeleeuwtje al kunnen bewonderen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.