Actie tegen seks-toerisme

Actie tegen seks-toerisme 9

Enkele actievoerders van zaterdag.


Zaterdag voert een groep jonge meiden van 18 tot 25 jaar, actie met een knalroze koffer in de vertrekhal van Schiphol. Uit de roze koffer steken de benen van een minderjarige prostituee. De meiden vragen met deze opvallende actie aandacht voor het probleem van verborgen kindersekstoerisme. Jaarlijks komen duizenden Nederlandse jonge vakantiegangers in het buitenland zonder dat ze het weten in aanraking met kinderprostitutie.

Veel meisjes in de vakantiebestemmingen worden vanaf hun dertiende jaar gedwongen om te werken in de prostitutie. Vaak zijn het onwetende toeristen die op een vakantiebestemming door een meisje worden benaderd, dat later een minderjarige prostituee blijkt te zijn. Maya Lalbihari (19) uit Den Haag is een van de meiden die meedoet aan de actie. Ze spreekt een jonge vakantieganger aan: “Met deze roze koffer willen we aandacht vragen voor het risico om op een vakantiebestemming onbedoeld met kinderprostitutie in aanraking te komen. Mocht je toch in een situatie belanden kun je dit melden op www.meldkindersekstoerisme.nl Want jij duikt toch niet onwetend de koffer in?” De actie is een initiatief van de meiden van de lobbygroep Girls Rights Watch van kinderrechtenorganisatie Plan. Ze staan zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur in de vertrekhal van Schiphol.
De actie is ook te volgen op www.facebook.com/girlsrightswatch
Actie tegen seks-toerisme 10

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.