‘Approved Bike Area’

‘Approved Bike Area’ 9

Biken in de bergen.


De Tiroler Zugspitz Arena is uitgeroepen tot ‘Approved Bike Area 2011’. Het mountainbikegebied, met 103 gemarkeerde mountainbikeroutes, samen goed voor een totaal aanbod van 4.330 km en 100.000 hoogtemeters, kreeg de onderscheiding door onder andere het grote aanbod aan ultieme uitdagingen voor bikers van ieder niveau. Ook de uitbreiding en vernieuwing van het freeride parcours op de Grubigstein in Lermoos scoorde goed.

Slechts 5 regio’s in de Alpen mogen het keurmerk ‘Approved Bike Area 2011’ voeren. De toonaangevende mountainbike organisatie ‘Mountain Bike Holidays’ heeft de Tiroler Zugspitz Arena beoordeeld aan de hand van strenge criteria op het gebied van mountainbikeroutes en voorzieningen. Vooral op het onderdeel ‘verscheidenheid aan routes’ scoorde het gebied erg goed. Met 103 beschreven mountainbikeroutes is er voor iedere biker een geschikt parcours. De routes variëren in lengte (10 tot 100 km), hoogteverschil en moeilijkheidsgraad. Bij alle mountainbikeverhuur locaties is gratis informatie te verkrijgen over het gebied met overzichtelijke route kaarten. Ook biedt de Tiroler Zugspitz Arena gratis fietstransport aan met het openbaar vervoer en liften.

Ultieme freeride-kick
Tiroler Zugspitz Arena is continu aan het innoveren. Zo heropent begin juni het vernieuwde freeride-parcours op de Grubigstein in Lermoos. Dit parcours biedt de ultieme kick op de bike. Met de vernieuwde springschansen, bruggen, heuvels en hindernissen wagen alleen echte cracks met een topconditie zich op dit uitdagende circuit. Ook kun je kiezen voor de tochten rond de Tiroler bergen Daniel, Thaneller, Zugspitze, Wannig, Grubigstein of Bleispitze, deze zorgen zelfs voor de ervaren biker voor de nodige spanning. Bikeguiding Zugspitz Arena, dé MTB-school in de regio, biedt begeleide MTB-tochten en workshops op verschillende niveaus aan.

Van A- tot Z-ticket
Speciaal voor de actieve vakantieganger, biedt de Tiroler Zugspitz Arena de All-inclusive Aktiv Card. Deze kaart geeft een week lang gratis toegang tot de belangrijkste liften, diverse attracties, en veel korting. De kaart is verkrijgbaar voor € 67,- p.p. voor volwassene, € 52,- voor jongere tussen de 16 en 18 jaar en € 31,- voor kinderen van 6-15 jaar.

De consument vindt meer informatie over mountainbiken in de Tiroler Zugspitz Arena en het Z-ticket op www.zugspitzarena.com en http://www.bike-holidays.com/en/tiroler-zugspitz-arena.html. Daarnaast is Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena telefonisch (0043 5673 20 000) of per mail (info@zugspitzarena.com) bereikbaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.