Boeren-campings booming

Boeren-campings booming 8

Boerencampings vierden vorig jaar hun 40e verjaardag.


De boerencampings maken door de crisis een topjaar door. “We hebben tot nog toe fors meer vakanties geboekt dan vorig jaar. Dat gaat naar de 100 procent”, aldus voorzitter Wim van den Berg van de Stichting Vrije Recreatie (SVR) in de Telegraaf. „De drukte begon al bij het begin van het kampeerseizoen, terwijl die niet alleen voortduurt maar zelfs nog toeneemt.”

Volgens de voorzitter is er sprake van een combinatie van factoren. Niet alleen het uitzonderlijk mooie voorjaar, maar ook de economische crisis speelt een cruciale rol. „Mensen ontdekken dat ze voor minder geld ook in Nederland heel prettig vakantie kunnen vieren. Voor toeristen die voorheen per auto naar het buitenland trokken, spelen de torenhoge brandstofprijzen een rol om het dichter bij huis te zoeken.” De exacte cijfers over dit jaar zijn volgens Van den Berg nog niet bekend, maar vorig jaar werden er 6,1 miljoen overnachtingen geboekt. Met daarbovenop nog eens 1 miljoen overnachtingen bij buitenlandse kampeerbedrijven die bij de SVR zijn aangesloten. Nederland telt circa 2000 agrarische campings, waarvan er 1200 bij de SVR staan geregistreerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.