Brussel is file-hoofdstad

Als het niet op de weg is, dan is er wel file bij de toeristische attracties....


Brussel is de file-hoofdstad van Europa. Onderzoek onder de miljoenen TomTom-gebruikers in de afgelopen jaren heeft uitgewezen dat je in Brussel het meest in de file staat. Zelfs in Londen of Warschau is het minder erg.

Volgens de site van De Standaard staat er op 38,9 procent van de wegen maar liefst elke dag file. Hiermee heeft Brussel de twijfelachtige eer verdient meer files dan Warschau (38,1 procent) en Londen (34,5 procent) te hebben. De cijfers zijn afkomstig van navigatiebedrijf TomTom. Het wegensysteem verzamelde automatisch de verkeersomstandigheden van 30 miljoen gebruikers en verwerkte zo een slordige 800 miljard gegevens. TomTom spreekt van een file als een rit minimaal 20 minuten langer duurt dan gewoonlijk of als de chauffeur maar maximaal 70 procent van de tijd met de normale toegstane snelheid kan rijden.

via: Volkskrant

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.