De wereld rond…in Nederland!

De wereld rond...in Nederland! 9

Zin in een originele fietsvakantie deze zomer?


Journalist Flip van Doorn (43) en fotograaf Piet Hermans hebben een leuk boek gemaakt. Het gaat over een fietsroute van 1750 kilometer door Nederland, waarbij je allerlei “wereldsteden” aan doet. Tenminste in naam. Lees hier hun eigen introductie:

Op de fiets van Zurich naar Nederland? Via Bombay, Bethlehem, Denemarken en Spitsbergen naar Napels, of van Engeland naar Frankrijk? In het Vechtdal de Sahara doorkruisen, of in het Gooi de Tafelberg beklimmen? Het kan allemaal, en je hoeft er de grens niet voor over. Fietsen Rond de Wereld – in Nederland (FRDW) is de leukste fietsroute van Nederland, en tegelijk van de hele wereld. Ligt Marokko in Drenthe? Wat doet een beeld van Paaseiland op Texel? En hoe ver is het fietsen naar de Hel? De route is opgedeeld in negen etappes. De negen bijbehorende hoofdstukken in de fietsgids bevatten een inleiding, (historische) informatie over de plaatsen en hun naamgeving, een uitgebreide routebeschrijving en een handige lijst met horeca- en overnachtingsadressen. Op acht los bijgevoegde fietskaarten staat de route ingetekend.

Meer informatie over het boek en de route is hier te vinden: www.frdw.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.