Duitsland themaland Fiets en Wandelbeurs 2012

Heerlijk vooruitzicht: Deze zomer wandelen in Duitsland.


Duitsland is themaland op de Fiets en Wandelbeurs 2012, die zaterdag 11 en zondag 12 februari plaatsvindt in de Amsterdam RAI. In de afgelopen jaren is het buurland uitgegroeid tot een topbestemming voor Nederlandse fiets- en wandelliefhebbers. De vele aspecten van Duitsland komen naar voren in een speciaal paviljoen, waar Duitse regio’s en aanbieders van fiets- en wandelreizen zich presenteren. Ook in het lezingenprogramma staat het land volop in de schijnwerpers. Op een informantenmarkt vertellen fietsers en wandelaars enthousiast over hun ervaringen bij onze oosterburen. Want Duitsland heeft afgezien van een rijke cultuur veel te bieden: van idyllische wijnlandschappen langs de Rijn en de Moezel tot het middelgebergte en de charme van de Beierse Alpen.

Populaire reisbestemming
Duitsland is sinds 2007 de populairste vakantiebestemming van de Nederlanders en tijdens een verblijf bij onze oosterburen staat bij veel landgenoten wandelen en fietsen hoog op het wensenlijstje. Theo Jorna, directeur van de Fiets en Wandelbeurs: “Het is geweldig om zo’n bestemming als themaland op de beurs te hebben. Voor wandelaars en fietsers is het een walhalla. Ook de zeer goede toeristische infrastructuur, prachtige natuur en de goede bereikbaarheid zijn pluspunten van ‘Duitsland Vakantieland’.”

Fietsland over de grens
Op fietsgebied heeft Duitsland een reputatie opgebouwd. Meer dan 200 langeafstandsfietsroutes bieden reizigers alle mogelijkheden om per tweewieler steden en ongerepte natuurgebieden te verkennen. Populair zijn de routes langs rivieren als de Elbe, Roer, Donau en natuurlijk de Rijn. In totaal is Duitsland goed voor ruim 70.000 km aan fietsroutes en tref je onder de noemer Bett & Bike overal fietservriendelijke overnachtinggelegenheden aan.

Wandelland Duitsland
Met zijn grote diversiteit aan landschappen is Duitsland ook een wandelland bij uitstek. Goed bewegwijzerde ommetjes, dagwandelingen, meerdaagse routes en honderden kilometers tellende langeafstandspaden doorkruisen het land. Beroemd is de meerdaagse klassieker Rothaarsteig door het Rothaargebergte. Van recentere datum is de Alsterwanderweg langs de rivier de Alster, die je van de bron tot aan de monding in de
Elbe in de metropool Hamburg voert. De cultuur geeft wandelen in Duitsland nog een extra dimensie. Veel routes lopen langs of door historische binnensteden en vrijwel overal in het landschap zijn kastelen, burchten en ruïnes te zien. Kortom: wie al wandelend wil genieten, kan ‘voorbij Arnhem’ zijn hart ophalen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.