Eeuwenoud oesterfestival


In het Zuid-Engelse kustplaatsje Whitstable vindt van 23-29 juli het jaarlijkse Oesterfestival plaats. Het festival gaat volgens traditie van start met een oesterceremonie, waarbij de verse oesters worden gezegend. Vervolgens worden ze tijdens een parade, onder begeleiding van live muziek, naar de lokale pubs en restaurants gebracht. Dit is de moderne viering van een traditie die teruggaat tot de tijd van de Noormannen. Vissers vierden toen hun vangst en behouden thuiskomst na een periode op zee. Vandaag de dag bestaat het festival naast het verorberen van vele oesters uit een food fair, een wedstrijden krab vissen en het bouwen van met oesters gedecoreerde zandkastelen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.