Europa-Park bouwt houten achtbaan

Het officiële startsein voor de bouw in Duitsland.


Yieehaa! Goed nieuws voor achtbaanliefhebbers. In 2012 opent in Europa-Park een nieuwe gigantische houten achtbaan. Met de bouw van deze elfde achtbaan in het Duitse park brengt men een hommage aan de eigen geschiedenis: in 1921 bouwde familiebedrijf Mack haar eerste houten achtbaan. De 250.000 Facebook-vrienden van Europa-Park speculeerden de afgelopen dagen volop. Deze week maakte Europa-Park bekend dat er aan het aanbod van meer dan honderd attracties en shows, in 2012 ook een houten achtbaan wordt toegevoegd. De komende negen maanden wordt gebouwd aan de elfde achtbaan die 1050 meter lang wordt, 35 meter hoog en een snelheid van meer dan 100 km/u kan halen. De berijders krijgen te maken met een kracht van 3,5 G. De nieuwe attractie, waarvan de naam nog even geheim blijft, krijgt een plaatsje in het IJslandse themagebied. Naast de hoge snelheid, veel bochtenwerk en veel air-time, heeft de attractie nog iets bijzonders in petto. De nieuwe achtbaan krijgt een extra beleving omdat de rails dwars door twee bestaande achtbanen zal lopen. Bij de ontwikkeling van de baan wordt uitgegaan van een minimum lengte van 1,20 meter voor gebruikers.

De nieuwe attractie zal gebouwd worden door het toonaangevende Great Coasters International uit Pennsylvania (USA). De nieuwe achtbaan kent een grondoppervlakte van 1,6 ha. 26 timmerlieden, behalve de Amerikaanse experts ook diverse collega’s uit Duitsland, zullen bij de bouw betrokken zijn. De nieuwe achtbaan zal uiteindelijk 20 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. Het hout komt voor een groot deel uit Duitse bossen.

Europa-Park, volgens eigen zeggen Duitslands grootste attractiepark, is in het zomerseizoen van 2011 geopend van 9 april tot en met 6 november, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 32 Euro, volwassenen 36 Euro en 60-plussers en gehandicapten 32 Euro. Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.nu

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.