Feest op Malta

Zwemwater Gozo hooglijk gewaardeerd.


De zomer staat weer voor de deur, dus is het tijd voor vakantie. Eén van de 10 mooiste bestemmingen in Zuid-Europa is het Maltese eiland Gozo een ideale bestemming. Muziek-liefhebbers zitten goed op het Malta International Jazz Festival en tijdens het Malta Arts Festival staan theater en dans centraal. Het schone zwemwater op Malta werd beloond door de Europese Commissie en Angelina Jolie en Brad Pitt hebben tijdelijk hun intrek op het eiland genomen.
Tijdens de ceremonie voor de Quality Coast 2011 Southern European awards is Gozo, het groene buureiland van Malta, verkozen tot één van de 10 mooiste bestemmingen in Zuid-Europa. In totaal werden 500 Zuid-Europese bestemmingen aan zee geëvalueerd. En niet voor niets, want wie op zoek is naar een betoverende azuurblauwe oceaan, mooie zandstranden afgewisseld met ongerepte kliffen en een overvloed aan bomen en planten rust, natuur en mooie landschappen, zit goed op Gozo.
De Europese Commissie heeft Malta beloond met een ster voor haar schone zwemwater. Malta behaalde dit keer op Europees niveau een 2e plaats en moest alleen Cyprus voorlaten. De archipel investeerde de afgelopen jaren miljoenen in haar waterzuiveringsinstallaties en het resultaat is er. 95 % van de zwemgebieden kreeg de rating excellent. Hiermee passeert Malta zelfs Griekenland, bekend om de perfecte kwaliteit van haar zwemwater.

Malta Arts Festival
Van 1 tot en met 23 juli staat het mediterrane eiland Malta in het teken van de theater en dans tijdens het Malta Arts Festival. Met klassiekers als Hamlet en het Zwanenmeer, een lachwekkende kijk op het einde van de wereld en internationale topchoreograaf Mavin Khoo kan het niet anders dan dat ook deze editie een laaiend succes wordt.

Het acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie woont, samen met hun 6 kinderen, tijdelijk op Malta voor de opnames van de film World War Z. Pitt speelt een VN-agent die de wereld rondreist om overlevenden van een zombieaanval tien jaar geleden te interviewen. De opnamen zullen met name in de hoofdstad Valletta plaatsvinden. Het koppel huurt het Guarena Palace, een bescheiden achttiende eeuwse vesting in het dorpje Qrendi in het zuidwesten van Malta. De vesting werd in 1750 gebouwd als bescherming tegen piraten en Arabieren.

Malta International Jazz Festival
Jazz is niet meer weg te denken op Malta; het Malta International Jazz Festival vindt dit jaar voor de 21ste keer plaats. Van 14 tot en met 16 juli halen jazzliefhebbers hun hart op in de hoofdstad Valletta. Het festival is een showcase voor de hedendaagse jazz, waarbij de focus dit jaar zal liggen op wereldmuziek. Artiesten uit Brazilië, Jamaica, het Midden-Oosten, de Mediterranee en Afrika maken hun opwachting op het podium.
Air Malta vliegt vijf dagen per week rechtstreeks van Amsterdam naar Valletta, Malta.
Meer informatie over Malta: www.visitmalta.com
Malta op Facebook: http://www.facebook.com/MooiMalta

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.