Grootse volière Europa open

Deze gasten kunnen nu veilig hun vleugels uitslaan.


Niet alleen de Amerikanen hebben last van “groot, groter, grootst”. Ook wij kunnen er wat van. Op donderdag 7 juli opent het Brabantse Dierenrijk in Nuenen namelijk (volgens eigen zeggen) “de grootste volière van Europa” met meer dan honderd vogels, waaronder brandgazen, goliath reigers, waldrapp ibissen en pelikanen. Het inmiddels in Nederland bekende pelikanentrio Groenerick, Blauwerick en Roderick zal symbolisch in de nieuwe volière worden vrijgelaten.

Vorig jaar zomer waren Groenerick, Blauwerick en Roderick nog veelvuldig in het nieuws omdat zij ontsnapten uit Safaripark Beekse Bergen. Nu opent het trouwe pelikanentrio bijna een jaar later de grootste volière van Europa in Dierenrijk. De volière is ruim één hectare groot. Vestigingsmanager Martin van Hees is trots: “De vogels scheren straks letterlijk over de hoofden van de bezoekers. Ze hebben alle ruimte, het hoogste punt is twaalf meter hoog. Dat moet ook wel, want een pelikaan kan bijvoorbeeld een spanwijdte hebben van wel 3,60 meter.” De vale gieren blijven op veilige afstand achter een net. Dierenrijk verwacht veel belangstelling voor de imposant grote volière. Na de officiële openingshandeling op donderdag 7 juli zal Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk een geldbedrag in de vorm van een cheque aanbieden voor het project Waldrapp Ibis, die met uitsterven wordt bedreigd. Dierenrijk is op de dag van de opening geopend van 10.00 tot 19.00 uur. www.dierenrijk.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.