Het beste van Valencia

Een gezellig terras in Valencia.


Valencia is een heerlijke bestemmingen voor een stedentrip. In een mix van eeuwenoude bebouwing en spectaculaire moderne architectuur biedt de stad het lekkerste eten, zeven kilometer stadsstrand en vele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Dit is de selectie die Vueling maakte van de beste evenementen deze zomer:

  • Cirque du Soleil presenteert van 16 juni t/m 10 juli Corteo, die nog niet in Nederland speelde. In Corteo, Italiaans voor processie droomt een clown over zijn eigen begrafenis. In de spectaculaire show worden herkenbare menselijke trekken als spot en tragiek, perfectie en imperfectie en kracht en kwetsbaarheid in een carnavaleske sfeer naast elkaar gezet.
  • Als Europese Sporthoofdstad 2011 organiseert Valencia dit jaar tientallen sportevenementen, die zich uitstekend te combineren zijn met een citytrip. De grootste evenementen zijn de Grote Prijs van Europa in de Formule 1 races op het stratencircuit van Valencia van 24 t/m 26 juni, de zeilwedstrijden om de Koningin Sofía Trofee van 1 t/m 3 juli en het Wereldkampioenschap MotoGP van 4 t/m 6 november op het Ricardo Tormo circuit, net buiten de stad.
  • Het Ciudad de las Artes y las Ciencias is een spectaculair complex van futuristische gebouwen, waar de hele zomer door van alles te beleven is voor het hele gezin. Gesitueerd in het weelderige Turiapark vindt u er een Imax theater, een wetenschapsmuseum, het grootste aquarium van Europa en het Operagebouw Palau de les Arts Reina Sofía.

Vueling vliegt vanaf Amsterdam Schiphol elke dag naar Valencia Manises, 8 kilometer buiten de stad. Een enkele reis kost vanaf 60 euro. Kijk voor alle informatie over de Vueling vluchten van Schiphol naar Manises op www.vueling.com.

Futuristische gebouwen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.