Historisch festival in Overijssel

Historisch festival in Overijssel 8

Oldtimers in actie zien?


In totaal vierhonderd oude trekkers, oldtimer auto ‘s, oude brommers en een groot aantal oude vrachtwagens is dit weekend te zien bij het Historisch Festival in het Overijsselse Luttenberg. Het festival wordt gehouden op zondag 26 juni. Rond het middaguur maken de oldtimers een tourtocht door de omgeving van Luttenberg. Een mooie gelegenheid om deze voertuigen uit vervlogen tijden in actie te zien in het Sallandse landschap. Daarnaast is een groot aantal oude landbouwwerktuigen in het weiland tegenover Museum De Laarman opgesteld. Hiermee worden diverse demonstraties gegeven. Verder komen enkele grote stoommachines en stationaire motoren naar Luttenberg. Een groot aantal standhouders is aanwezig met diverse onderdelen en gereedschappen voor oldtimers. Na het succes van vorig jaar is er dit jaar wederom een grote boerenveiling. De veiling start om 14.00 uur , waarbij allerlei attributen van rond het boerenerf worden aangeboden. Ook het ouderwets zagen van grote bomen tot planken of balken vindt plaats. De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats zijn de gehele dag toegankelijk en in gebruik. De entreeprijs voor het historisch festival bij Museum De Laarman bedraagt € 5,– per persoon (incl. toegang museum). Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. Deze zondag is er ook een Straatkorenfestival en braderie in het centrum van Luttenberg.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.