Istrië spreekt ook Nederlands

Istrië spreekt ook Nederlands 9
De officiėle website van het Verkeersbureau van Istriė, www.istra.hr, is nu ook beschikbaar in de Nederlandse taal. Het in het noordwesten van Kroatiė gelegen schiereiland Istriė trekt jaarlijks ongeveer 150.000 Nederlanders. Het werd dan ook hoog tijd voor een Nederlandstalige website en die is er nu dan ook gekomen. Op de portal www.istra.hr kan eenvoudig de Nederlandse taalkeuze worden gemaakt. De zich op een bestemming oriėnterende vakantieganger kan hier onder ‘regio’s en plaatsen’ en ‘attracties en activiteiten’ een goed beeld vormen van het authentieke karakter van Istriė en het gevarieerde aanbod. De speurtocht naar geschikte accommodatie kan ook beperkt worden tot deze website want elk resort, hotel, camping of privé accommodatie is hier terug te vinden en desgewenst via een aanvraagformulier direct te boeken.

Staat de vakantie in Istriė eenmaal vast, dan biedt de website uitgebreide informatie over evenementen. Zo prijkt momenteel ‘onze’ DJ Tiėsto op de homepage die in het stadje Umag tijdens ‘Umagination’ begin juni acte de presence geeft. De evenementenkalender van Istriė barst sowieso uit de voegen van diverse culturele, culinaire en sportieve festiviteiten. Het is dan ook een aanrader in te schrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, ontwikkelingen en evenementen. Daarnaast is Istriė via de meeste sociale media te volgen.

Istriė is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatiė. Van oudsher een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders: bijna de helft van de bijna 300.000 Nederlandse toeristen in Kroatiė brengt hun vakantie door in Istriė. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istriė is nu in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een mooie vakantie ervaring.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.