Kaunergrat Natuurpark van 2011

Dankzij de bergen ben je in een hele andere wereld.


Natuurpark Kaunergrat is uitgeroepen tot ‘Natuurpark van het jaar 2011’. Kaunergrat liet bij de verkiezing 46 Oostenrijkse natuurparken achter zich en verdiende de onderscheiding door onder andere de initiatieven voor het behoud van de natuur en educatieve programma’s. Ook het eerste natuurparkhuis van Tirol heeft goed gescoord bij de boordeling.

De ‘Natuurpark van het jaar’ verkiezing is een initiatief van het Verbond van Oostenrijkse Natuurparken. Hoewel het natuurpark pas twaalf jaar geopend is, wist het alle natuurparken in Oostenrijk te verslaan. De doorslaggevende criteria waren het natuurbehoud, de regionale ontwikkeling, educatieve programma’s en relevante onderzoeken. Natuurpark Kaunergrat, gelegen in de Ötztaler Alpen, kent een mix van natuur- en cultuurlandschappen uiteenlopend van dorre grasvlaktes in het Inntal tot het ‘oerwoud’ van de Arzler Petzenklamm en het uitgestrekte gletsjergebied. Bezoekers kunnen 500 planten- en 1.000 vlindersoorten bewonderen. Ook de in 1992 op de Piller Sattel ontdekte offerplaatsen, met belangrijke vondsten uit de bronstijd, zijn een publiekstrekker.

Zomerprogramma
Van 3 juli tot 31 augustus 2011 organiseert Natuurpark Kaunergrat een zomerprogramma om de bezoekers dichter bij de natuur te brengen. Zo leer je bij de interactieve tentoonstelling ‘3.000 m vertikaal’ in het nieuwe natuurparkhuis alles over de natuur. Ook tijdens de natuurparkweken, die plaatsvinden van zondag 4 september tot zaterdag 8 oktober 2011, maakt de bezoeker op een educatieve manier kennis met de natuur. Zo zijn er ‘Nature Watch’ wandelingen waarbij je met een park ranger op zoek gaat naar bijzondere dieren en planten. Bij de workshops kruiden en paddenstoelen leer je alles over de groei van de producten en bijzondere gerechten voor op tafel. Er is tevens een exclusieve workshop fotograferen onder begeleiding van een professionele fotograaf (28 september – 2 oktober).

Bezoek Kaunergrat zelf
Het hele seizoen biedt de tourist board van het Pitztal arrangementen aan. Zo boek je het ‘Natuurparkwoche’ arrangement (4 september – 10 oktober 2011) inclusief het activiteitenprogramma van Kaunergrat, Gletscherpark-Card en zeven overnachtingen in een B&B vanaf € 262,- per persoon. Voor verblijf in een driesterrenhotel betaal je € 430,- per persoon. De consument vindt meer informatie en aanbiedingen op www.pitztal.com en www.kaunergrat.at.

Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in Tirol, direct aan de Wildspitze berg (3.774 m). De Gletscherpark-Card biedt ‘s zomers gratis toegang tot 10 liften en korting op talrijke sportieve activiteiten. Deelnemende gebieden zijn de Pitztaler- en Kaunertaler gletsjer, Kaunertaler gletscherstraße, Hochzeiger, Rifflsee, Imst en Fendels. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een goede bestemming voor gezinnen met kinderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.