Kunstreis naar Portugal

Kunstreis naar Portugal 9

Eten, theater, natuur, gecombineerd in een reis.


Op een idyllische plek in Natuurpark Serra da Estrela vindt deze zomer de tweede editie plaats van een bijzonder kunstfestival. Op het ecologische landgoed Dominio Vale do Mondego kan van 6 t/m 12 augustus 2011 genoten worden van locatietheater, muziek, performances, yoga, diverse workshops, biologisch eten, beeldende kunst en landschapskunst midden in de ruige natuur.

Het festival brengt internationale kunstenaars en artiesten samen in een veelzijdig en multidisciplinair programma. Er worden dagelijks verschillende voorstellingen, kunstzinnige activiteiten en workshops gegeven. Met o.a. een operaspektakel van de bekende zangcoach Kees Taal, stand-upcomedy van de beroemde Nieuw-Zeelandse comedian Bob McClaren, top locatietheater van Circolando uit Portugal, De Jonge Honden uit NL, fysiek theater van Pien ter Braak, pure fado’s, kunstenares Lotte van Lieshout, Braziliaanse muziek van Peter en Rosa Schön, piano improvisaties van Bart Wolvekamp, paardenfluisteren en een spannende riverhike.

Karin Sligting organiseert samen met stand-upcomedian Tom Sligting het Angel Festival met het bijzondere karakter van een kunstfestival gecombineerd met een heerlijke vakantie. Men verblijft in een traditionele Quintas of kampeert in de olijfgaard. Daarbij kunnen de gasten genieten van Portugees slow food en biologische wijnen. Angel Festival is een nieuw kleinschalig, veelzijdig festival, waar kunstenaars en artiesten samen met de gasten een zomerfeest vieren in de openlucht en genieten van de schoonheid van de natuur en de kunsten.

Het festival vindt plaats op het ecologische landgoed Dominio Vale do Mondego, eigendom van Karin Sligting en Eelco Schaap. Gelegen in het groene binnenland van Portugal, in het Natuurpark Serra da Estrela, 50 km van de Spaanse grens. Verblijf is op basis van een all inclusive arrangement; dit betekent dat alle voorstellingen, kunstzinnige presentaties en workshops inclusief zijn voor de gasten die op het domein verblijven. Plus eten met biologische en biodynamische producten van eigen bodem en kamperen in een eigen tent of Sahara tent met echte bedden en beddengoed. Extra verblijf is mogelijk in de Proloog of Epiloog; aanwezig zijn tijdens het opbouwen of heerlijk chillen na afloop van het festival.

All Art Arrangement 6-12 aug
7 dagen kamperen, festival en half pension € 375 pp / kids € 175
Easy Art Arrangement 6-12 aug
7 dagen Sahara tent met bed, festival en half pension € 430 pp / kids € 215
Proloog 30 juli–6 aug / Epiloog 13-20 aug
7 dagen kamperen en half pension € 195 pp / kids € 95
7 dagen Sahara tent met bed en half pension € 280 pp / kids € 140

Op het landgoed zijn twee theaters gebouwd; een openluchttheater uitgehakt in de granieten rotsen met plek voor 300 toeschouwers en een klein amfitheater bij de ingang van een watermijn voor een publiek van 75 personen. Daarnaast is er een kunstpaviljoen en een circustent. Eeuwenoude cultuurterrassen, open plekken in de boomgaarden, langs de oever van de rivier de Mondego en alle andere mogelijke plekken op het landgoed vormen de rest van de locaties. Gasten worden gevraagd hun eigen CO2 uitstoot – door naar Portugal te vliegen of te rijden – te compenseren met de aanplant van een boom op het terrein. Voor 10 euro plant je een olijfboom in het klimaatbos op het terrein in het grootste natuurpark van Portugal.

Overige informatie
Karin Sligting en Eelco Schaap zijn eigenaar van Dominio Vale do Mondego. Het landgoed biedt gasten 33 hectare natuurschoon en biodynamische landbouw met schaapskudde, paarden, ezel, fruitbomen, olijfgaarden en eco-agrotoerisme. De extra virgem biodynamische olijfolie van het landgoed wordt via Odin verkocht in Nederland. Karin Sligting was voor haar vertrek naar Portugal jarenlang als directeur / zakelijk leider verantwoordelijk voor bijzondere, grootschalige theaterproducties, veelal op locaties in de natuur, oude scheepswerven en kastelen.

Haar broer Tom Sligting bespeelt als stand-upcomedian al meer dan vijftien jaar vele theaters, waaronder het Comedy Café. Hij maakt deel uit van het comedy gezelschap Night of Comedy en de Sonnema Comedytour. Op televisie is hij te zien geweest met zijn comedyshow op Comedy Central, bij BNN, KRO, Veronica, in Raymann is laat en in De Comedy Factory. Tom is een bekend gezicht op vele grote festivals zoals Lowlands, Paaspop, Noorderlach Festival en nu dus ook het Angel Festival.

Event: Angel Art Festival
Locatie: Dominio Vale do Mondego, Faia, Guarda, Portugal
Datum: 6 t/m 12 augustus 2011
Website: www.angelfestival.com
www.tomsligting.nl
www.dominiovaledomondego.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.