Leuke dingen op een kaart vinden


De nieuwe onafhankelijke website www.leukedingenkaart.nl visualiseert realtime uittips met leuke dingen om te bezoeken in de eigen regio op een Google Maps kaart, die via Twitter worden verspreid. Met locatie herkenning, filters en het kunnen opgeven van voorkeuren krijgt men zo direct relevante en actuele uittips uit de eigen regio op een kaart te zien. Van festivals, concerten en rommelmarkten tot tentoonstellingen en lezingen. Eenvoudig in een straal rond de eigen woonplaats.

– Elkedagvakantie zet zelf ook leuke dingen op een kaart

We kennen het allemaal wel: Achteraf horen dat er een leuk evenement in de buurt was dat je hebt gemist om de simpele reden dat je het niet wist. Op Twitter worden duizenden evenementen tips per dag uitgewisseld, maar is het lastig om van al deze tips op de hoogte te zijn. Immers, je kunt niet de hele wereld volgen en niet iedereen heeft een Twitter account. Leukedingenkaart.nl maakt zoeken naar relevante en actuele uittips eenvoudiger en efficiënter. De website zoekt volledig geautomatiseerd op Twitter naar leuke dingen om te doen en zet deze tips realtime op een kaart.

Eén van de belangrijkste variabelen als je “iets leuks zoekt om te doen” is de locatie. Een concert in Groningen is niet relevant als je in Maastricht woont en een rommelmarkt in Amstelveen is een stuk beter dan een rommelmarkt in Deventer als je in Amsterdam woont. De Leukedingenkaart.nl helpt. Door simpelweg de eigen woonplaats in te voeren, een straal te kiezen en andere voorkeuren op te geven krijg je direct leuke dingen om te doen op een kaart te zien, van tips die anderen via Twitter hebben verspreid. Bovendien maakt de site het mogelijk voor organisatoren van kleine evenementen de activiteit te promoten want op de Leukedingenkaart komen is volledig gratis en via Twitter eenvoudig te realiseren.

“De Leukedingenkaart helpt mensen ook de kleinere evenementen zonder marketingbudget te vinden en stelt mensen in staat meer van de eigen regio te ontdekken.” aldus Godfried van Loo, eigenaar van het social media bureau Yocter dat de website heeft ontwikkeld. “Onlangs nog bezocht ik de Open Dag van de waterzuiveringsinstallatie in Renkum en een klein theaterfestival in Arnhem… Erg leuk en zonder de Leukedingenkaart, had ik er niet van geweten.”

In 2 weken tijd heeft de Leukedingenkaart.nl al meer dan 10.000 leuke dingen om te doen op de kaart gezet en ruim 10.000 spam of dubbel geplaatste berichten eruit gefilterd. Er zitten zeker nog wel ruisberichten tussen, maar aan optimalisatie zal continu worden gewerkt. De Leukedingenkaart.nl is een concept dat is geboren uit de eerder gelanceerde website Vacaturelandkaart.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.