New York praat Nederlands

Wow! Wat een prachtstad is dit!


NYC & Company – het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York heeft als eerste Amerikaanse bestemming nu ook haar eigen Facebook en Twitter pagina in Nederland. Nederland is één van de negen landen waar NYC & Company een internationale social media campagne start. Ook de NYC & Company kantoren in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië en Engeland lanceren eigen social media accounts.

Doel van de internationale social media campagne is het promoten van New York City bij een breder publiek en het vergroten van aanwezigheid op social media wereldwijd. Via een eigen Facebook en Twitter pagina kunnen de afzonderlijke landen hun volgers op de hoogte houden over New York in hun eigen taal. De Facebook pagina (/nycgo.nl) is vooral bedoeld om consumenten en fans van New York City op de hoogte te houden van nieuwtjes, hotspots, evenementen, reistips en speciale aanbiedingen in de 5 wijken van de stad. De Twitter pagina (@nycgo_nl) is in het leven geroepen als informatiebron voor trade partners en journalisten, door het posten van onder andere persberichten, persfoto’s, nieuws en statistieken.

“New York heeft een top-of-mind positie en is altijd wel ergens in de wereld onderwerp van gesprek”, zegt NYC & Company CEO George Fertitta. “Door middel van social media platforms, zoals Facebook en Twitter, blijft iedereen beter op de hoogte en kunnen we zelf ook makkelijker het New York nieuws wereldwijd verspreiden onder toeristen en de media.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.