Nieuwe attractie Europa Park opent

Nieuwe attractie Europa Park opent 9
Volo da Vinci is de naam van een nieuwe attractie die met Pinksteren 2011 opent in het Italiaanse deel van Europa Park. Het park ligt nabij Rust/Baden, enige kilometers verwijderdd van de A5 snelweg in de driehoek Duitsland/Frankrijk/Zwistersland. Het is aangelegd in een oud kasteelpark (gebouwd in 1442) van 85 hectare. In totaal zijn er meer dan honderd attracties. In het seizoen van 2009 werd het park door meer dan vier miljoen mensen bezocht. In totaal werken er 3100 mensen. Toegangsprijs voor volwassenen is 36 euro, voor kinderen jonger dan 11 jaar is het 32 euro. Geheel volgens de naam zijn er dertien themagebieden, die allemaal naar een Europees land verwijzen of daar een relatie mee hebben. Bezoekers lopen in dit ʹdertienlandenpuntʹ bijvoorbeeld van een Grieks havenstadje via een Italiaans pleintje naar een Zwitsers bergdorpje. In deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Er zijn attracties voor kinderen en families, maar ook heeft het park tien achtbanen waaronder de hoogste van Europa. Vanaf 13 juni kunnen bezoekers in Volo da Vinci vliegen in een ingenieuze vliegconstructie van Leonardo da Vinci. Net zoals in de tijd van deze Italiaanse uitvinder kan met spierkracht de snelheid van het vliegmachine geregeld worden. www.europapark.de

Hier onder een video van de voorbereidingen voor deze nieuwste attractie:

Nieuwe attractie Europa Park opent 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.