Pinkpop, dat kan natuurlijk ook

Pinkpop, dat kan natuurlijk ook 8
Van 11 tot 13 juni vindt de 42e editie van muziekfestival Pinkpop plaats. Op het programma van het Limburgse festival staan onder andere Kaiser Chiefs, White Lies, De Staat, Coldplay, Wolfmother, Kings Of Leon, Foo Fighters, Dazzled Kid, Go Back To The Zoo, The Script, Selah Sue en Elbow. Coldplay, de afsluitende band op de zaterdag, is de duurste band die ooit op het festival stond, onthulde festivaldirecteur Jan Smeets tijdens de presentatie van de plannen voor 2011. Er is een app waarop bezoekers makkelijker de weg over het terrein kunnen vinden en zien wie wanneer en waar optreedt. Tijdens Pinkpop vraagt Amnesty International dit jaar aandacht voor de vrijheid van meningsuiting in China. Er wordt actie gevoerd voor de vrijlating van mensenrechtenverdediger en Nobelprijs voor de Vredewinnaar Liu Xiaobo. Hij werd, eind december 2009, na een oneerlijk proces, tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege “aansporing tot ondermijning van de staat”. In een Chinees internetcafé op de Kalmaanlaan kunnen bezoekers ervaren hoe censuur in de praktijk werkt.Meer nieuws is te vinden op: http://www.pinkpop.nl/2011/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.