Rennend door wereldsteden

Rennend door wereldsteden 9
Het past wel een beetje bij de trend dat we alles steeds sneller gaan doen. Onderzoek heeft uitgewezen dat we met zijn allen harder zijn gaan lopen en spreken in honderd jaar tijd. Dan kan een toeristisch bezoek aan een stad ook wel in een hoger tempo afgelegd worden. Er zijn in ieder geval wereldwijd verschillende initiatieven, waarbij je al toerist je sportschoenen mee moet nemen en waarbij de gids je in een tempo van een paar kilometer per uur kunt volgen langs de hoogtepunten van een stad. Via de site www.globalrunningtours.com kun je allerlei plaatselijke initiatieven vinden. Ook in Nederland kun je via www.maastrichtrunningtours.nl een rondje boeken voor Maastricht. De renleiding begint zaterdag en zondagmorgen om 10 uur en op dinsdag en donderdag om 19 uur. Het schijnt dat dit soort rondleidingen vooral populair is bij zakenlieden, die maar weinig tijd ter plekke hebben, maar die wel wat willen zien en meteen aan hun conditie werken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.