Sint Maarten wil verrassen

Sint Maarten wil verrassen 9

Als dit ziet is het geen wonder dat steeds meer mensen naar St. Maarten willen.

Uit onlangs gepubliceerde cijfers van de autoriteiten op St. Maarten blijkt een toename van het aantal Nederlanders die het eiland bezoeken. In 2010 bezochten 16.497 Nederlanders het eiland; een stijging van bijna 9% ten opzichte van 2009. “Dit zijn bemoedigende cijfers” aldus Lydia Haveman, directeur van het St. Maarten Tourist Bureau in Nederland. “2010 was voor de gehele toeristenindustrie een jaar van voorzichtig herstel en wij zijn blij dat ook op een klein eiland als St. Maarten die stijgende lijn zichtbaar is” Het St. Maarten Tourist Bureau begint langzamerhand de resultaten te zien van de diverse marketing inspanningen die in 2010 zijn ontwikkeld om St. Maarten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

 

Nieuwe campagne
Belangrijk onderdeel van de marketingstrategie was de introductie van een geheel nieuwe campagne in 2010, die niet onopgemerkt bleef. Volgens Lydia Haveman heeft deze campagne wezenlijk bijgedragen aan de goede cijfers. “Door gericht en origineel zichtbaar te zijn creëer je een nieuwsgierigheid naar het eiland. Ook door de inzet van verrassende online campagnes met verschillende partners, is het eiland bekender geworden. Het is moeilijk meetbaar, maar wij zijn er van overtuigd dat de nieuwe beeldvorming rondom St. Maarten positief heeft bijgedragen tot dit resultaat.”

Verwachtingen
Ook in 2011 wordt de campagne verder doorgevoerd en de verwachting is dat over 2011 de aantallen Nederlandse bezoekers weer verder zullen stijgen. “Mensen zullen ons niet overal tegenkomen, echter als ze ons zien, dan zal dat op een verrassende en inspirerende manier zijn. Wij gaan ons nog specifieker op onze doelgroep richten om ook voor 2011 de gewenste groei te bewerkstelligen.” St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland. Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen, waaronder de KLM (3 x per week), naar het Princess Juliana International Airport. Dit vliegveld ligt 15 kilometer ten noordwesten van Philipsburg (de Nederlandse hoofdstad van St. Maarten). Het heerlijke klimaat maakt St. Maarten een geschikte “year round” bestemming.

Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl
Het verkeersbureau St. Maarten Benelux: tel. +31 (0) 71 56 22 002
St. Maarten Tourist Bureau: st-maarten@interreps.eu
St. Maarten op Facebook: http://www.facebook.com/pages/Vacation-St-Maarten/218546720707?ref=ts
St. Maarten op Twitter: http://twitter.com/StMaartenTravel

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.