Steeds meer campers onderweg

Steeds meer campers onderweg 9

Niet het onderkomen voor een voetbalelftal, maar meestal voor een bejaard (en rijk!) paar.


De verkoop van nieuwe kampeerauto’s in Nederland laat in de eerste vijf maanden van 2011 een stijging zien van maar liefst 13 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. De verkoop van nieuwe caravans blijft stabiel. Volgens branchevereniging BOVAG stijgt het totaal aantal kampeermiddelen in Nederland nog steeds.

‘Begin juni is een prima moment om de eerste ontwikkelingen van dit kampeerseizoen te beoordelen’, stelt Hans Louwers, manager BOVAG Caravan- & Camperbedrijven. ‘Een flink deel van de nieuwe caravans en campers vinden in het voorjaar hun weg naar de kampeerders en ook worden er in deze maanden veel occasions zijn afgeleverd. Logisch, want het kampeerseizoen is met de vrije dagen rondom Hemelvaart en Pinksteren alweer in volle gang.’

Ten opzichte van vorig jaar blijft de verkoop van nieuwe caravans met een lichte daling van 2,7 procent over de eerste vijf maanden van 2011 redelijk stabiel, zeker omdat in de maand mei een plus van 1,8 procent werd genoteerd. De verkoop van nieuwe kampeerauto’s daarentegen zit duidelijk in de lift. De maand mei van dit jaar laat zelfs een groei van ruim 60 procent zien, maar dit is te herleiden aan een inhaalslag bij de afleveringen van nieuwe campers. Gemeten over de periode januari tot en met mei 2011 bedraagt de verkoopstijging 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van gebruikte kampeerauto’s doet het zelfs nog wat beter met een plus van 18 procent in de eerste vijf maanden van 2011.

‘Kamperen is dus nog steeds populair in Nederland,’ verklaart Louwers. ‘Het totaal aantal caravans en campers in ons land is de afgelopen twaalf maanden met 4.220 stuks gegroeid naar een totaal van ruim 550.000. Nederland is daarmee qua caravan- en camperdichtheid koploper in Europa,’ besluit Louwers.

Overigens was een camper niet alleen voor de rich en happy-few, want al in 1974 kwamen ze met het idee dat iedereen met een Volkswagen Kever hetzelfde genoegen zou mogen smaken. Kijk maar naar onderstaand filmpje.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.