Vliegangstweekend in Lelystad

Op de grond van je angst afkomen.


De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor de meesten maar een ding: voorpret! Maar niet voor iedereen. Ruim drie miljoen Nederlanders zijn bang om te vliegen en zien erg op tegen de vliegreis. Voor hen organiseert het Leidse vliegangstinstituut Stichting VALK op 18 en 19 juni 2011 een themaweekend over vliegangst bij luchtvaart – themapark de Aviodrome in Lelystad. Tijdens gratis workshops, gegeven door vliegangsttherapeuten, leren de deelnemers wat de oorzaken zijn van vliegangst, wat het doet met hun lichaam en hoe ze er het beste mee om kunnen gaan. Aansluitend vindt er een relaxatietraining plaats in de geparkeerde KLM-Boeing 747-300. Daarnaast vertelt een KLM piloot hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en aan welke eisen de luchtverkeersveiligheid moet voldoen.

Speeddaten met lotgenoten
Tussen de workshops door kunnen deelnemers ‘speeddaten’ met oud-cliënten. Veel mensen met vliegangst denken namelijk dat ze de enige zijn of dat hun angst te groot is om te behandelen. Wederzijdse herkenning en steun van lotgenoten is dan vaak een eerste belangrijke stap in het overwinnen van de angst.

Hoog slagingspercentage
Stichting VALK, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM, Transavia.com, Arkefly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol, ontwikkelde op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de ruim 9000 mensen die er tot nu toe een therapeutische training volgden, stapt 98% zonder angst in een vliegtuig.

Oorzaken
Vliegangst is een typische stressklacht, die kan ontstaan in een periode dat iemand niet lekker in zijn psychologische vel zit. Er liggen altijd een of meerdere stressfactoren of angststoornissen aan ten grondslag. De meest voorkomende zijn: claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies.

Gratis workshops
Het Nationaal Vliegangstweekend vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni in de Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De gratis workshops starten om 11.15 uur en eindigen om 17:00 uur. Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Op beide dagen is het programma hetzelfde. Meer info? Surf naar www.valk.org of bel: 071-5273733

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.