Wat doe je met een vliegtuigvleugel?


Daar bouw je een huis mee! Boven in de heuvels van Malibu, Californië, liggen de restanten van een gepensioneerde Boeing 747 jumbo jet. Deze onderdelen zijn niet zomaar in het rond gestrooid. Ze zijn goed benut de bouw van een ‘Wing House’. Het vliegtuig, gekocht voor een 50.000 dollar als schroot, is door architect Dave Hertz en zijn team bij Studio of Environmental Architecten grotendeels gebruikt. In het hoofdgebouw zitten de vleugels en twee stabilisatoren van de staart, dat ook dienst doet als een dak voor de slaapkamer. De “Art Studio Building” zal gebruik maken van een 50 meter lange sectie van de bovenste romp als een dak. Een Meditatie Paviljoen wordt gemaakt van de gehele voorzijde van het vliegtuig, waarbij de cockpitramen een dakraam vormen.
Meer foto’s bij Dvice.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.