100 gedachten over reizen


We gaan weer massaal met vakantie en dat mag iedereen weten. Voor, tijdens en na de vakantie delen reizigers hun ervaringen en foto’s maar wat graag met de rest van de wereld. Hierop inspelend heeft reisorganisatie Kuoni de interactieve website www.the-detourist-100.org gestart over de toekomst van het reizen.

Reizigers wereldwijd gedragen zich verschillend, de behoeften op het gebied van vakanties zijn anders en de ideeën over de toekomst van het reizen ook. Het verkennen van onbekende plekken, duurzaamheid en ecotoerisme lijken steeds belangrijker te worden. Reizigers geven aan een steeds groter wordend verantwoordelijkheidsgevoel te hebben om bij te dragen aan de gebieden die zij bezoeken. Luxe blijft echter ook een zeer belangrijk element. Dit en meer standpunten over reizen in de toekomst kunnen nu wereldwijd gedeeld worden.

Op de website staan artikelen geschreven door beroemde filosofen, schrijvers en denkers en deze worden gecombineerd met 100 quotes (bijvoorbeeld van Socrates en Jimi Hendrix) over reizen. Doel is dat reizigers dit als basis gebruiken voor een open discussie. Reizigers worden uitgenodigd om hun gedachten te delen, te discussiëren met anderen over de hele wereld en/of deel te nemen aan de (maandelijkse) wedstrijd voor de beste 101ste quote. Een blog over de ‘future of travel’ vormt de hoofdmoot van de site.

Het interactieve naslagwerk op het gebied van reizen en toerisme wordt continue bijgewerkt [Om te beginnen zouden ze dan nog wel wat aan de vormgeving kunnen doen – SL]. Nieuwe richtingen en denkwijzen ontstaan doordat nu ook de consument zich in de discussies mengt. Om aan de individuele behoeften te voldoen, wil Kuoni de consument graag een platform bieden om mee te discussiëren over reizen 2.0.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.