578 kilo hagelslag op vakantie…

Kinderen waren zeker blij met de Hollandse pakketten.


Nederlandse vakantiegangers nemen in totaal ruim 20 miljoen kilo aan Hollandse etenswaren mee, zo blijkt uit gegevens van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Meestal gaat het om oer-Hollandse etenswaren zoals drop, kaas, hagelslag, pindakaas en stroopwafels. Om vakantiegangers op weg naar het zuiden een goede vakantiestart te bezorgen, zijn vandaag op de parkeerplaats bij de grensovergang Hazeldonk aan de A16 pakketjes uitgedeeld met de meest populaire Nederlandse producten. Hagelslag, pindakaas en drop waren uiteraard van de partij. De pakketjes werden uitgereikt in het kader van de campagne ‘Zonder transport staat alles stil’ van TLN.

“Op deze manier willen we laten zien dat je altijd transport nodig hebt om producten op de plaats van bestemming te krijgen. Zonder transport is het onmogelijk je koffers te pakken en op reis te gaan. Dan heb je geen zomerkleding, geen zonnebrand, maar ook niet al die favoriete Hollandse levensmiddelen die steevast deel uit maken van de Nederlandse vakantiebagage. Via deze ludieke weg willen we laten zien dat transport hierbij onmisbaar is. Zonder transport staat nu eenmaal alles stil; ook de vakantie!”, aldus Floris Liebrand, woordvoerder van TLN.

Wedstrijd
Behalve bij Hazeldonk deelt TLN de komende tijd ook nog pakketjes uit op andere plaatsen. Vakantiegangers maken daarnaast kans op een vakantiecheque van 500 euro. Daartoe kunnen ze hun favoriete vakantiefoto met hun meest favoriete Nederlandse product, bijvoorbeeld pindakaas of hagelslag, uploaden via www.zondertranssportstaatallestil.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.