Aapjes kijken vanaf grote hoogte


Naast de bus-, boot-, auto- en wandelsafari biedt Safaripark Beekse Bergen aanstaande dinsdag eenmalig een vijfde safarivorm aan: de luchtsafari. Op dinsdag 19 juli kunnen bezoekers letterlijk de lucht in met de fly seat. Vanuit een comfortabele stoel biedt de luchtsafari een indrukkend overzicht van het park op 50 meter hoogte. De luchtsafari is een feestelijke afsluiting van de bouw- en verbouwwerkzaamheden in het wildlife park waarbij onder meer een nieuw buitenverblijf voor de olifanten en bavianen is gerealiseerd.

De olifanten en bavianen zijn er klaar voor. Vandaag verhuizen zij eindelijk naar hun nieuwe buitenverblijf waar zij vanaf nu samenleven. Hiermee krijgen zij niet alleen alle ruimte, maar komen bezoekers nu ook oog in oog met de dieren te staan. Een diepe droge gracht, in plaats van hekwerken, zorgt ervoor dat bezoekers vrij zicht op de dieren hebben waardoor de dierenbeleving nóg groter wordt. Sjors van den Boogaart, Vestigingsmanager Safaripark Beekse Bergen: “We merken dat de vraag naar belevingsvolle uitjes blijft stijgen. We proberen daar zoveel mogelijk op in te spelen, bijvoorbeeld door bezoekers oog in oog met de olifanten en bavianen te laten staan.” Op verschillende plekken in het park krijgen bezoekers een mooi kijkje in de verblijven van de ruim 1.250 dieren. Bijvoorbeeld vanaf het nieuwe panoramisch terras met uitzicht op de olifanten, bavianen en giraffen.

Tijdens de luchtsafari op dinsdag 19 juli krijgen bezoekers eenmalig de kans om de nieuwe verblijven, maar ook de rest van het park van grote hoogte te bekijken. Hiervoor worden telkens veertien personen tegelijkertijd naar een hoogte van 50 meter gebracht. Vanuit een comfortabele stoel, gezekerd met een vijfpuntsgordel kijken bezoekers uit over het hele park. De luchtsafari is toegankelijk voor iedereen vanaf 160 cm en vindt plaats in het Afrikadorp (middenin het park). Safaripark Beekse Bergen is op dinsdag 19 juli geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.