Beste B&B bezoeken?

Beste B&B bezoeken? 9

Zelf je aardbeien bijeen zoeken? Dat kan in Limburg.


Résidence La Vie en Rose in Lottum is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011. De monumentale, verbouwde, boerderij uit 1880 scoorde een 9,6 voor sfeer, authenticiteit en gastvrijheid in de verkiezing van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Idyllisch gelegen in het Noord-limburgse ‘Rozendorp’ Lottum is La Vie en Rose een van de ‘paradijselijke’ particuliere verblijfsaccommodaties in de regio ‘waar de liefde voor Limburg begint’.

Noord-Limburg koestert haar B&B-accommodaties. In een bed & breakfast krijgt het begrip gastvrijheid een extra dimensie. De persoonlijke aandacht en de zichtbare zorg en liefde waarmee het verblijf wordt omringd, zorgen ervoor dat je je als gast snel thuisvoelt in Noord-Limburg. Op www.liefdevoorlimburg.nl zijn B&B’s in Noord-Limburg te vinden.

Noord-Limburg, met zijn nationale parken De Maasduinen en De Groote Peel en de rivier de Maas, strekt zich uit van de Mookerheide in het noorden tot de Maasplassen bij Kessel. Daartussen ligt een gebied dat voor iedereen verrassingen in petto heeft. Rust en ruimte in de vele aaneengeschakelde natuurgebieden, maar ook gezellige dorpen en historische stadjes. Het is een fiets- en wandelgebied bij uitstek. Toerend op de fiets of wandelend, trekt een afwisselend landschap aan je voorbij. Op een zomerse dag kijken vriendelijk ogende koeien langs de rivier je aan en trekken zich niets aan van de bedrijvigheid op het water, of de fietsers. Op de grote stille heide is het inderdaad stil en betoverend mooi, voor wie oog heeft voor alles wat er groeit en bloeit. In het Noord-Limburgse landschap zie je bezige mensen aan het werk. Op de tuinbouwvelden worden groenten geoogst, die hun weg vinden over de hele wereld, maar ook ultravers op je bord liggen in de herberg langs de fietsroute en in het plaatselijke restaurant. Het is de tijd van de blauwe bessen en van sappige aardbeien. Lekker om zelf te plukken bij de boer of in Aardbeienland, een fruitmekka voor jong en oud.

Beste B&B bezoeken? 10

De winnende B & B La Vie en Rose

Beste B&B bezoeken? 11

Een beeld van de tuin van La Vie en Rose

Beste B&B bezoeken? 12

Een van de slaapkamers in deze Limburgse B&B.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.