Eigenwijs reizen op de fiets

Fietsvakanties kunnen je een enorm gevoel van vrijheid geven.


Eén van de grondleggers van georganiseerde fietsvakanties bestaat 25 jaar. 25 jaar geleden werd Eigen-Wijze Reizen opgericht in de huiskamer van de in 2009 overleden Wim Veldhuizen in Enschede. Daar begon hij met het uitzetten van fietstochten in het Franse Lotharingen. Tien jaar later volgden de wandelvakanties. Elk jaar zijn nieuwe reizen ontwikkeld, waardoor het totale reisaanbod in 2011 is gegroeid naar 250 fiets- en wandelreizen.

Anders dan veel andere reisorganisaties van actieve vakanties, organiseert Eigen-Wijze Reizen individuele reizen met routebeschrijvingen op papier of GPS en comfortabele overnachtingen in hotels. Tegenwoordig gaat de consument steeds bewuster op vakantie. In de beginjaren werden fiets- en wandelvakanties vooral verkocht aan vakantiegangers die als kind al met hun ouders op actieve vakantie gingen. Nu kiezen steeds meer Nederlanders voor een actieve vakantie. Op de fiets zie je veel en verken je een groot gebied. Te voet is je actieradius beperkter, maar beleef je de omgeving intenser.

Consument zoekt comfort
Zowel de fietsers als de wandelaars stellen steeds meer prijs op comfortabele hotelkamers voor overnachtingen. Bij trektochten wordt het bagagevervoer zeer gewaardeerd. Hoewel zelf boeken in dit digitale tijdperk eenvoudig is, zien veel mensen de toegevoegde waarde van een betrouwbare reisorganisatie in; routebeschrijvingen in eigen taal, culturele en historische informatie over de bestemming, GPS-tracks, hotels die van tevoren gereserveerd zijn en bagagevervoer. Voor elke reis gaan de routeverkenners van Eigen-Wijze Reizen op pad om de mooiste routes uit te zoeken, te beschrijven, te verwerken in GPS-tracks en op kaarten in te tekenen.

GPS is dé trend
Een nieuwe trend van deze tijd is de GPS. Ook hier zien steeds meer consumenten het gemak van een kant-en-klare GPS-track in combinatie met bagagevervoer en hotelovernachtingen. Bij steeds meer reizen van Eigen-Wijze Reizen is het mogelijk de route als GPS-track te ontvangen naast de papieren routebeschrijving en kaarten. Eigen-Wijze Reizen heeft aan de wieg gestaan van de huidige trend van actieve vakanties met comfort. Na de oprichting in 1986 zijn jaarlijks nieuwe reizen ontwikkeld, waardoor het totale aanbod nu 250 fiets- en wandelreizen omvat.

Website: www.eigenwijzereizen.nl

Reacties

  1. Sanne Velthuis

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.