Fijn! Veluwse Fietsdag

Fietsen over de Velluwe.


Voor het zesde jaar op rij vindt op dinsdag 2 augustus de Veluwse Fietsdag plaats. Bij de deelnemende VVV-winkels is voor € 3,75 een route verkrijgbaar. Daarbij ontvangen de deelnemers een boekwerkje met kortingscoupons en na afloop een medaille. Zoals ieder jaar zijn voor de Veluwse Fietsdag nieuwe routes uitgezet. Dit jaar ontvangen de deelnemers voor het eerst een boekje met kortingcoupons voor alle routes die tijdens de Veluwse Fietsdag kunnen worden gefietst. Doordat deze coupons allemaal minimaal vier dagen geldig zijn, hebben fietsers de mogelijkheid ook in de dagen erna te profiteren van kortingen. De routes van de Veluwse fietsdag zijn na afloop als gewone fietsroute te koop bij de Veluwse VVV-winkels.

Sinds de eerste editie neemt het aantal deelnemers gestaag toe. Reden genoeg om ook dit jaar de eerste dinsdag in augustus uit te roepen tot Veluwse Fietsdag. In samenwerking met diverse ondernemers hopen de 17 VVV-vestigingen op de Veluwe de 3.500 deelnemers van vorig jaar te overtreffen. De deelnemende VVV’s zijn: Apeldoorn, Barneveld, Ede, Eerbeek, Elburg, Elspeet, Epe, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Heerde, Hoenderloo, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Twello en Vierhouten.

Iedere VVV komt met eigen activiteiten rond de Veluwse fietsdag. De Veluwse Fietsdag heeft dit jaar als thema ‘De Veluwe, ieder jaargetijde anders’. De Veluwe is namelijk in ieder jaargetijde een bijzonder en een bezoekje waard. Dit vormt de rode draad in de routes en activiteiten op deze Veluwse Fietsdag. De lengte van de fietsroutes ligt tussen de 30 en 45 kilometer. Starten is mogelijk vanaf 9.00 uur. De medaille kan tot 16.00 uur worden opgehaald bij de VVV-vestiging waar gestart is. Voor informatie over de route en activiteiten kunnen de deelnemers terecht bij de VVV waar zij willen starten. Meer informatie is ook te vinden op www.develuwe.nl en op de site van de plaatselijke VVV (www.vvvplaatsnaam.nl).

De activiteiten rondom de Veluwse Fietsdag op 2 augustus hebben, net als de activiteiten rondom de ‘Meimaand Fietsmaand’, het doel de Veluwe als fietsbestemming te promoten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.