Gooi en Vecht in 3D bekijken

Uitzicht in 3D via de Vecht op het Muiderslot ongeveer 100 jaar geleden…


Vanaf heden is de nieuwe toeristische VVV website www.gooivecht.nl online. De website geeft alle toeristisch-recreatieve informatie weer over de Noord-Hollandse regio Gooi & Vecht. Een volgens de organisatie unieke landelijke primeur op de site bestaat uit een 3D fotoreeks: 80 tot 100 jaar oude foto’s uit het gebied zijn driedimensionaal gemaakt en in een slide show geplaatst. Het zijn foto’s van plekken die toen en ook nu nog steeds toeristische bezienswaardigheden zijn. Wie de historische foto’s met 3D bril bekijkt, stapt in een unieke ‘3D Wereld van toen’…

Complete digitale VVV
De website is in samenwerking met VVV Nederland ontwikkeld volgens de nieuwe digitale huisstijl van VVV Nederland. De website vormt een complete digitale VVV ontvangstfunctie en streeft ernaar direct actiegerichte informatie aan bezoekers te geven. Een bezoeker kan na het lezen van de tips op de site dus direct op pad gaan! Bezoekers vinden er uittips, het meest complete regio-overzicht van evenementen van Nederland, verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes, alle ‘Points of Interest’ van het gebied, zoals horecagelegenheden, hotels en bezienswaardigheden en algemene toeristische beschrijvingen van de diverse Gooi & Vecht gemeenten. Ook zijn tal van groepsarrangementen opgenomen van de Gooi & Vecht Boekingscentrale. Onderdeel van de site is ook een fraai vormgegeven highlightkaart, die de 25 top attracties van het gebied toont. Inhoudelijk wordt de website dagelijks up to date gehouden.

De 3D foto’s bekijken
Om de 90 tot 100 jaar oude 3D foto’s op de website te bekijken, is de meest gangbare 3D bril met cyaan-magenta glazen nodig (een rood en een blauw glas). Wie geen 3D bril ter beschikking heeft, kan een originele ‘Gooi & Vecht in 3D’ bril verkrijgen bij alle VVV’s in de regio Gooi & Vecht. De historische foto’s zijn beschikbaar gesteld door de overkoepelende erfgoedorganisatie ‘Tussen Vecht en Eem’ en zijn bewerkt tot 3D foto’s door het Zwolse bedrijf ‘Fotografie in 3D’.

Verdere uitbreidingen
In de loop van het jaar wordt de website verder uitgebreid met o.a. een toeristische routeviewer, inclusief de mogelijkheid routes direct naar bijvoorbeeld Garmin en TomTom te downloaden. Alle vergaderlocaties van de regio worden binnenkort getoond en zijn direct te reserveren binnen de site door een unieke samenwerking met het wereldwijd opererende internetbedrijf Meeting Select. Er komt bovendien een innovatieve webshop, waarin alle Gooi & Vecht uitgaven in digitale vorm voor o.a. E-readers verkrijgbaar worden. Het is dan ook aan te raden om regelmatig terug te keren naar de website.
‘Gooi & Vecht in 3D’ is een project ontwikkeld door iTRovator, het toeristisch innovatieplatform voor Gooi & Vecht in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Gooi & Vecht. Meer informatie is te vinden op www.itrovator.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.