Haarlem heeft een record!

De "woordvoerder", maar wie is het?


Haarlem heeft zichzelf een plekje weten te veroveren in de nieuwste editie van het Guinness Book of Records. De stad wist de langste rode loper door de winkelstraten te leggen. Hoewel het evenement al op 16 juni plaatsvond, kwam het bijbehorende certificaat en daarmee de erkenning pas deze week binnen.
City Marketing Haarlem is verantwoordelijk voor het Guinness World Records record voor de langste rode loper ter wereld. Een officieel certificaat is opgestuurd en de vermelding is inmiddels te vinden op de website www.guinnessworldrecords.com.

Op donderdag 16 juni 2011 slaagde City Marketing Haarlem er in om 5.149 meter rode loper uit te rollen. Dit gebeurde ter gelegenheid van de Haarlem ShoppingNight 2011. Alle winkelstraten in de binnenstad werden met elkaar verbonden. “De rode loper diende als ultiem teken van gastvrijheid en symboliseerde de samenwerking tussen alle ondernemers in de stad. Bovendien vormde het een fysieke verbinding tussen de diverse winkelstraten en programmaonderdelen van de shoppingnight”, zo zegt een officiële (bla, bla, bla) mevrouw (ook in het rood!, dat kan niet toevallig zijn) in een filmpje dat van het evenement. Het filmpje duurt 8 minuten en vestigt daarmee op zich al bijna een record voor nieuwsvideo’s (alsof iemand zoiets tot het eind uitkijkt…)
De rode loper en daarmee de Haarlem ShoppingNight 2011 werd feestelijk geopend door de Haarlemse schrijfster en actrice Elle van Rijn, in samenwerking met can can dansers van Danshuis Haarlem. Xander Stuijt van het Haarlemse notariskantoor Krans Helmig Stuijt zorgde voor de wettige meting. De rode loper is mede mogelijk gemaakt door HEBO Event Flooring Solutions uit Lelystad.

PS: We zijn zelf laatst nog een weekend in Haarlem geweest en het moet gezegd: Je kunt hier top winkelen. Ruim assortiment, veel winkels, gezellig.

Toch leuk als je zoiets aan de muur hebt hangen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.