Hip & Happening in New York

Coney Island


New York City is hot. Het hele jaar door, en met name in de zomer. Niet verwonderlijk dat New York ook in 2011 van alles op stapel heeft staan voor als de summer weer in de stad is. Van gratis zomerconcerten- en films tot beroemde chef-koks tijdens de Restaurant Week. En van schreeuwend zwieren in de achtbanen op Coney Island tot stil wandelen in autovrije straten tijdens het Summer Streets evenement. Kunst, cultuur, muziek… de buitenactiviteiten trekken mensen hun huizen uit en de straten in. Kom lekker meegenieten in de meeste bruisende stad ter wereld, met de zomer in je bol!

Smakelijke week
Het is de moeder der Restaurant Weeks: die van New York City. Deze zomer vindt alweer de negentiende editie van hét culinaire evenement van de stad plaats. Van 11 tot 24 juli openen hip en trendy, maar ook traditionele, piepkleine en onbekende restaurants de deuren om gasten een kijkje in de keuken te geven. Het maakt niet uit waar je aanschuift, de prijs voor een driegangen lunch is bij alle deelnemende restaurants $24, de prijs voor een driegangen diner $35. Zie voor meer informatie www.nycgo.com/restaurantweek/

Gratis zomerfilms
In de zomermaanden is New York dé plek voor gratis zomerfilms. Er worden zowel populaire kaskrakers als cult classics getoond en de beste plekken in de stad zijn het decor voor de zomerfilms. Zo kun je aan de voet van de Brooklyn Bridge genieten van klassiekers zoals Breakfast at Tiffany’s of Ghostbuster. Met een uitzicht over Lower Manhattan is het daarmee extra genieten in de buitenlucht! Voor het complete filmoverzicht kijk je op de website van nycgo.com

Schreeuw het uit
Na meer dan tachtig jaar is het dan eindelijk zo ver: nieuwe achtbanen op Coney Island! Onder de rook van Manhattan is hier een gloednieuw pretpark geopend met de toepasselijk naam Scream Zone. En geschreeuwd gaat er worden… In de Soarin’ Eagle achtbaan hang je horizontaal terwijl je rond raast, de Steeplechase gaat terug naar het Wilde Westen en lanceert je op een paard rond een renbaan. En dan de Zenobio, die je met 90 kilometer per uur door de lucht zwiert, om nog maar te zwijgen van de Sling Shot. Deze katapult schiet waaghalzen met 150 kilometer per uur zo’n vijftig meter omhoog. Probeer je dan maar eens stil te houden…

Zomerse straten en meer
In augustus zijn de straten van New York City drie zaterdagen lang verboden toegang voor alles met een motor. In het kader van het Summer Streets evenement hebben fietsers, skaters, dansers en wandelaars dan het rijk alleen van Brooklyn Bridge tot aan Park Avenue. En NYC heeft meer buitenevenementen op het programma, zoals SummerStage met gratis livemuziek in het Central Park (www.summerstage.org), het outdoor art festival Celebrate Brooklyn (www.bricartsmedia.org) en de Harlem Week vol kraampjes en optredens (www.harlemweek.com). Wie zin heeft om te lachen komt naar het Fringe Festival met meer dan 1000 optreden van internationale comedians en andere artiesten (www.fringenyc.org).

Voor meer informatie over New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.