Maak van je caravan een boot

Varen met je caravan, het kan!


Zin in een ander soort vakantie? In het havengebied van Ziegeleipark bij het Open Air Industrial Museum Mildenburg bei Zehdenick in Duitsland is het mogelijk om je caravan te veranderen in een boot. Je zet hem gewoon op een ponton en gaat zo varen in de naburige wateren. De “Freecamper” werd gebouwd in het naburige Mecklenburg-Vorpommern en is volgens de producent een wereldprimeur. Alles wat nodig is dat de gebruikers een vergunning moeten hebben voor een pleziervaartuigen op de binnenwatere. In de toekomst moet echter een charter certificaat voldoende zijn voor een tochtje op de Havel en zijn meren, na een briefing door de huur-agent. Een instructie die ongeveer drie uur duurt. De komende twee jaar wordt de vloot van Freecampers in Mildenberg uitgebreid tot twaalf. De ingenieurs zijn al sleutelen aan structuren die ook in staat zijn volledige motorhomes te dragen. Momenteel zijn de Freecamper-vlotten daarvoor niet geschikt. Voor meer informatie zie www.freecamper.de en www.vakantie-in-brandenburg.nl

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.