Met QR-code naar de dierentuin


Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: vierkante ‘streepjescodes’ bestaande uit een blokjespatroon. In eerste instantie wat saai om te zien, maar zodra deze code, ook wel QR-code genoemd, wordt gescand met je smartphone, gaat er een wereld voor je open! Extra informatie, foto’s en zelfs filmpjes kunnen worden getoond op je eigen telefoon. Zoo Parc Overloon ziet de QR-code als een leuke manier om nog meer over de dieren in het park te kunnen vertellen en heeft daarom op een aantal dierinformatieborden een QR-code geplaatst.

Met de QR-code kunnen bezoekers, naast het lezen van de informatietekst over de diersoort op het gebruikelijke bordje, ook een filmpje van het dier bekijken. Dé manier om te zien hoe de beermarter nu precies in die boom is geklommen, of hoe de Aziatische kleinklauwotters hun maaltijd naar binnen werken. Activiteiten die niet altijd plaatsvinden wanneer je als bezoeker voor het verblijf van de betreffende diersoort staat.

De QR-code is af te lezen met een daarvoor bestemde QR-code lezer op je smartphone. Deze is door smartphonegebruikers gratis te downloaden. Deze zomer zal Zoo Parc Overloon onderzoeken hoe bezoekers de toevoeging van QR-codes op de dierinformatiebordjes ervaren. Mocht het een succes blijken, dan worden in de toekomst bij meer diersoorten QR-codes geplaatst.

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur. Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50, Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.