Nep-inbraak in dierentuin

Mannen opgelet! Inbrekers gezien?


De inbraak die vorige week zou zijn gepleegd in het Dierenpark Emmen, blijkt een marketingstunt waar de Drentse politie op de achtergrond medewerking aan heeft verleend. Korpsbeheerder Sicko Heldoorn, ook burgemeester van Assen, wil uitgezocht zien wat er precies is gebeurd. Heldoorn zegt ‘de zaak hoog op te nemen’. Dierenpark Emmen bracht donderdag het bericht naar buiten van een inbraak door twee mannen. Die zouden rond half vijf in de ochtend door de politie zijn opgepakt. Vrijdag bleek dat het om een verkoopstunt gaat om dierentuinbezoekers te verleiden een abonnement te nemen.
‘Er waren geen inbrekers. Wij hebben het verhaal verzonnen als aanleiding voor een extra activiteit deze zomer’, zegt een woordvoerder van de dierentuin. De politie was vooraf op de hoogte gebracht. ‘Iedereen met vragen over de inbraak werd door de politie naar ons doorverwezen.’
De noordelijke media, die alle hebben bericht over de inbraak, reageren gepikeerd. Ze begrijpen niet waarom de politie aan de ‘stunt’ heeft meegewerkt.
Aan de actie is een prijsvraag verbonden waarbij een gezin een reis naar Afrika kan winnen:
www.dierenparkemmen.nl/schat

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.