Nieuw: de zonparkiet

Zonparkieten zoeken troost in miezerige Hollandse zomer. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


Dierenpark Emmen verwelkomt nieuwe bewoners in AmeriCasa, het Zuid-Amerikaans tropisch regenwoud van het park. Zes zonparkieten, felgeel gekleurde papegaaitjes die zo’n 30 centimeter groot zijn, nemen hun intrek in een wen-kooi. Die kooi, die niet te ver van het wandelpad staat, valt nauwelijks op tussen de exotische planten. Dat geeft de zonparkieten alle gelegenheid rustig te wennen aan langslopende bezoekers, overvliegende vogels, nieuwsgierige aapjes en al het andere wat nieuw voor hen is. (En ze zullen moeten wennen aan het druilerige trieste zomerweer in Nederland…)
Als duidelijk is dat de vogels zich op hun gemak voelen, mogen ze straks de grote tropische kas in. Ze hebben wel felle kleuren, maar zijn prachtig aangepast aan het leven in het regenwoud en vallen niet altijd direct op. Gelukkig laten ze af en toe met luid gekrijs weten waar ze zitten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.