Panama betaalt uw reisverzekering

Panama betaalt uw reisverzekering 9

Bounty eilandjes in Panamá.


VisitPanamá heeft een opmerkelijk aanbod voor alle buitenlandse toeristen die het land bezoeken. Tijdens de eerste dertig dagen van het verblijf in Panamá kunnen toeristen aanspraak maken op een gratis reisverzekering. De verzekering dekt vrijwel alle medische onkosten en vergoed ook verloren of gestolen paspoorten. Aanspraak maken op de verzekering werkt vrij simpel, toeristen die op Tocumen International Airport in Panamá-City aankomen krijgen bij de douane een brochure met de benodigde informatie en voorwaarden en een pasje. Als je medische hulp nodig hebt laat je bij de betreffende zorginstelling het pasje zien samen met je paspoort. Dat is alles.

Grote dekking
De verzekering dekt repatriëringskosten, ook bij overlijden door verongelukken (tot 20.000 dollar) en opname in ziekenhuizen. Medische onkosten na een ongeval of door het oplopen van ziektes tijdens de reis (tot 7.000 dollar) worden tevens vergoed. Tot 2.000 dollar aan tandheelkundige zorg wordt vergoed in noodgevallen. Je kunt aanspraak maken op administratieve en juridische hulp bij ongevallen en verloren of gestolen documenten (zoals paspoorten) worden vergoed. De verzekering dekt echter geen ongevallen veroorzaakt door nalatigheid, alcohol- en drugsgebruik en extreme sporten. “Een goede reisverzekering is een extraatje voor toeristen die Panamá bezoeken. We geven onze toeristen graag het gevoel dat ze goed verzekerd kunnen genieten van al het moois dat Panamá te bieden heeft”, aldus Solomon Shamah, Minister voor Toerisme en directeur van Autoridad de Turismo Panamá (ATP). De verzekeringsmaatschappij Assicurazioni Generali verstrekt de verzekeringspolissen. Tot eind 2012 hebben zij een contract met Panamá.

Over Panamá
Panamá is een relatief onbekende reisbestemming en vaak alleen bekend om het Pamana-kanaal dat de Grote en de Atlantische oceaan met elkaar verbindt, maar Panamá is meer dan het kanaal alleen! Panamá is het meest zuidelijk gelegen land van Midden Amerika wat de beide Amerika’s met elkaar verbindt. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland, er wonen slechts circa 3.5 miljoen mensen, het heeft meer dan 3000 kilometer kustlijn en meer dan 1500 bounty eilandjes. Het klimaat is er tropisch en het heeft een zeer gevarieerde flora en fauna. Van glooiende heuvels met koffieplantages aan de kusten tot ruige berglandschappen met vulkanen in het binnenland. UNESCO heeft verschillende monumenten op de werelderfgoed lijst geplaatst. Zo staan de vestingwerken van Portobelo San Lorenzo aan de Caribische zijde van Panamá en het historische district in Panamá-city op de UNESCO lijst. Beide erfgoederen zijn meer dan een bezoekje waard. Panamá is gemakkelijk te bereiken. KLM vliegt zes keer per week binnen elf uur naar Panamá-City. Diverse airlines (bijvoorbeeld Delta, United en Continental Airlines) bieden Panamá-City met een tussenstop aan.

Meer informatie over Panamá
www.visitpanama.com
www.facebook.com/enjoypanamaNL

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.