Vervelende kinderen door de regen?

Doe je mee?


Het is hartje zomer maar we zitten meer binnen dan buiten. Waardeloos! Om het toch een beetje zonniger te maken en de kinderen te amuseren kunt u de ouderwetse familie en kinderspelletjes uit de kast halen. Zoals Mens erger je niet!, Ganzenbord of Twister. Maar wat dacht u ervan om buitenspelletjes binnen te spelen. Kent u het nog? Hinkelen! Dit onwijs leuke spel is nu ook verkrijgbaar in een tapijt uitvoering. Het Hinkelen stamt uit de Romeinse tijd voor het trainen van het voetenwerk van soldaten. De Romeinse kinderen imiteerde de voetenwerk training en bedachten hun eigen score systeem.

Ter opfrissing in het kort de spelregels; Pak een voorwerp (bijvoorbeeld een knoop of muntje). Gooi het voorwerp op nummer 1 van het Hinkelkleed. Hinkel nu op alle vakken behalve op nummer 1. Bij 8 aangekomen moet er weer terug worden gehinkeld en over nummer 1 worden heengesprongen. Als dit zonder fouten lukt wordt het voorwerp op vak nummer 2 gegooid, en wordt er opnieuw gehinkeld en moet er over nummer 2 worden heengesprongen. Herhaal dit t/m het laatste nummer en/of tot er 1 winnaar overblijft! De volgende speler is aan de beurt wanneer het voorwerp niet in het juiste vak beland of men tijdens het hinkelen buiten het juiste vak hinkelt.

Met deze tapijten versie is het Hinkelspel weer helemaal anno 2011. De Hinkelmat van tapijt is momenteel door het gehele land te verkrijgen bij Kruidvat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.